Puteti sa taiati dramatic din timpul pentru curatenia obisnuita, dar asta doar daca tineti cont de cateva sfaturi de baza. Ideal este sa apelati la servicii de curatenie dar puteti reusi chiar si singuri.

Aceste sfaturi nu se refera neaparat la o curatare completa a casei, ci contine mai degraba o lista de lucruri pe care ar trebui sa le urmariti zilnic. Toate acestea va vor ajuta ,astfel incat nu veti fi nevoiti sa faceti curatenie la birou sau in casa saptamanal. Puteti sa implicati pana si copiii, pentru ca felul acesta ii veti invata sa isi pastreze casa curata.

  1. Fa-ti patul in fiecare zi: probabil ca cel mai mare obiect de mobilier din dormitor este patul. Un pat nefacut poate sa faca intreaga camera sa arate extrem de dezordonat. Daca nu sunteti obisnuiti sa faceti patul intr-un mod profesionist, puteti cumpara o patura pe care sa o asezati foarte usor pe suprafata sa. Alege o patura care poate fi spalata in masina de spalat.
  2. Goliti masina de spalat vase in fiecare dimineata: daca v-ati gandit vreodata sa faceti acest lucru, atunci stiti ca pana si golirea unei masini de spalat vase dureaza aproximativ 5 minute.
  3. Curata dupa fiecare masa sau gustare: blaturile necuratate fac ca bucataria voastra sa arate murdara. Pentru ca ati tinut cont de sfatul de la punctul 2, veti avea o masina goala de spalat vase unde veti putea pune vasele folosite. Stergeti blaturile cu detergent universal, de uz casnic.
  4. Stergeti chiuvetele si robinetele: pasta de dinti si parul din chiuveta de la baie arata urat. Luati un servetel dezinfectant si petreceti cateva minute curatand robinetele si chiuveta. Puteti sa ii invatati si pe cei mici sa faca asta.
  5. Sortati si reciclati hartia: pastrati ziarele care se aduna prin casa, revistele sau scrisorile nedorite si cautati un centru de reciclare unde le puteti duce.
  6. Folositi covorase: chiar daca nu va puteti invata familia sa nu poarte pantofi in casa (lucru care reduce intr-adevar praful si murdaria in general), puteti tine la distanta o parte din murdarie prin plasarea covoraselor atat in fata usii la exterior, dar si la interior. Nu uitati sa aspirati si sa scuturati covorasele de la exterior odata la cateva zile.
  7. Curatati covorul regulat: cu totii stim ca este indicat sa aspiram zonele cu “trafic intens” cel putin o data la doua zile, dar nu toata lumea are timpul sau energia pentru asta. Incercati sa va faceti un obicei din a curata covorul zilnic de mici scame etc. Veti observa ca veti mentine covorul mult mai curat pana la momentul aspirarii.
  8. Curatati podeaua bucatariei in fiecare seara: veti observa ca mizeria nu se va mai aduna astfel incapt sa capete proportii colosale. Este suficient sa utilizati o matura si un faras.