Vrei să-ți amenajezi dormitorul și să arate precum cele din reviste? Nu este imposibil și nici nu trebuie să renunți la idee doar pentru că nu ai bani să plăteșți un designer. Poți obține avea mult visat țînând cont de trei trucuri simple.

Vopsește pereții în culori aprinse

Pentru un dormitor ca în reviste trebuie să accepți să ieși puțin din tipar. Renuntă la albul clasic și alege, în schimb, culori puternice. Poți vopsi pereții într-o culoare intensă sau poți alege doar un perete, sau chiar tavanul, pe care să-l vopseșți într-o nuanță închisă, astfel încât să devină un punct focal.

Cornișa, elementul decorativ care face diferența

Cornișă este elementul care face diferența într-un dormitor simplu și unul de revista. O cornișă se potrivește cel mai bine într-un dormitor vopsit în culori aprinse, astfel încât contrastul să o scoată în evidență. De exemplu, vopsirea pereților într-o nuanță de albastru și a tavanului într-o nuanță de gri deschis va scoate rapid în evidență o cornișă albă. Dacă alegi să-ți amenajezi dormitorul în acest stil, vei obține un efect că de revista.

Alege cu grijă accesoriile pentru dormitor

Următorul pas în amenajarea unui dormitor îl constituie alegerea elementelor decorative pentru dormitor. Pe lângă mobile, ai nevoie de o iluminare bună și obiecte decorative care să scoată rapid dormitorul din anonimat.

Iluminarea este primul pas important pe care trebuie să-l faci. Ai nevoie de o lustră suficient de mare, în funcție de spațiul de care dispui în dormitor. Mai ai nevoie de veioze pentru noptiere. Dacă ai un dormitor mic și vrei să economiseșți spațiu, în locul veiozelor poți folosi aplice.  De asemenea, dacă în dormitor ai o măsuță de machiaj, ține cont că vei avea nevoie o lampa specială pentru această sau de o oglindă cu iluminare.

Citeşte şi   Cum să-ți decorezi casa în stil eclectic?

Cât despre decorațiuni, indiferent de spațiul de care dispui, din dormitor nu trebuie să-ți lipsească cel puțin un tablou și două-trei plante decorative. De asemenea, este foarte important să alegi pentru pat o cuvertură care să se asorteze cu perdelele și draperiile. Indicat este să alegi unele într-o nuanță unui astfel încât să obții un design de invidiat.