In functie de tipul de efectuare a masajului, se pot distinge urmatoarele metode: masaj manual, masaj cu vibratoare care pot fi cumparate dintr-un sex shop, masaj combinat, masaj pentru picioare.

Masaj manual

Metoda traditionala de masaj este manuala. Aceasta este metoda cea mai frecvent utilizata, deoarece, cu ajutorul mainilor, un terapeut de masaj poate simti starea tesuturilor masate. Cu ajutorul masajului manual, se pot efectua toate tehnicile de masaj existente, precum si combinate, dupa cum este necesar, dar si alternativ. Ceea ce este negativ in masajul manual este oboseala maseurului, in special in timpul sesiunilor lungi, cu tehnici care se desfasoara viguros si profund.

Masaj hardware

Pentru a facilita munca unui maseur, au fost inventate multe dispozitive de masaj. Masajul cu vibratoare are si un numar de dezavantaje, si anume, ca nu permite maseurului sa simta zona pe care o maseaza. De asemenea,  nu se pot pot aplica anumite tehnici, si de aceea masajul cu vibratoare este folosit in mod obisnuit ca un instrument suplimentar. Un astfel de vibrator poate fi cumparat din magazinul online sex shop.

Vibromasajul, pneumomasajul si hidromasajul sunt cele mai des folosite in practica de masaj. In mod obisnuit, masajul cu vibratoare este utilizat atunci cand se efectueaza tehnici de vibratie, deoarece, cu ajutorul unui masaj manual, este imposibil sa se produca o vibratie suficient de lunga. Dispozitivele vibratoare sunt utilizate in acest scop si pot fi cumparate din sex shop.

Vibroterapeutic

Aceasta metoda de masaj cu vibratoare se bazeaza pe producerea de vibratii pe suprafete masive cu miscari oscilatorii de diferite amplitudini si frecvente, prin intermediul unui aparat cu vibratii. Gradul de impact al vibratiilor hardware asupra corpului depinde de frecventa si amplitudinea oscilatiilor, precum si de durata expunerii. Desigur, un astfel de vibrator poate fi cumparat din magazinul online sex shop.

Citeşte şi   Madame du Barry - Ultima favorita a Regelui Frantei

Vibromasajul actioneaza asupra sistemului nervos, astfel: vibratia excita nervii, care au incetat sa-si indeplineasca functiile, iar nervii supraexcitati se pot linisti.  Vibromasajul actioneaza asupra sistemul vascular, imbunatatind circulatia sangelui si normalizand activitatea cardiovasculara. S-a demonstrat ca frecventele vibrationale scazute (pana la 50 Hz) pot determina o scadere a tensiunii arteriale si oscilatiile de inalta frecventa (pana la 100 Hz), dimpotriva, cresc tensiunea arteriala si, de asemenea, cresc numarul de contractii cardiace.

Folosirea vibratiilor  cu ajutorul vibratoarelor, care pot fi cumparate din sexshop imbunatatesc functionarea organelor respiratorii si activeaza procesele metabolice in organism. Vibromasajul cu aparatul neuromuscular are efecte benefice. Vibromasajul poate imbunatati performanta muschilor obositi, deoarece provoaca reactii pozitive ale sistemului nervos si imbunatateste alimentarea cu sange a muschilor, precum si a proceselor redox din tesutul muscular.

S-a dovedit stiintific ca utilizarea zilnica a masajului cu vibratoare, pe care le poti cumpara dintr-un sexshop online,  duce la o crestere pe termen lung a performantei umane. Vibromasajul are un efect tonic asupra tesuturilor masate, precum si asupra tesutului anesteziat. Pentru a obtine efectul maxim, cel mai bine este sa utilizezi aparatul pe zone biologic active si zone segment-reflex.

Vibratoarele sunt de asemenea, utilizate in tratamentul bolilor sistemului musculoscheletal, urmari ale fracturilor si leziunilor, bronsita si astm bronsic, radiculita, osteocondroza, boli ale sistemului nervos central. Vibromasajul nu este recomandat pentru leziunile coloanei vertebrale, osteoporoza, endarterita si ateroscleroza la nivelul extremitatilor inferioare, tromboflebita, ulcere trofice, boala Raynaud etc.