Să fim sinceri, cât este de frumos să ai propria grădină cu legume. Să-ți crești propriile legume este foarte frumos, iar sentimentul pe care îl ai atunci când îți hrănești familia cu mâncăruri crescute acasă din propria grădină de legume este de neegalat.
Primul pas ar fi să începi să cauți semințe legume și apoi să începi să le plantezi. Ulterior va trebui să ai grijă de ele și să le ajuți să crească, însă în momentul în care vor rodi, te vei bucura de gustul unor legume autentice organice și gustoase.
Să ai propria grădină de legume poate fi un hobby. Gândul la pământul de sub unghii s-ar putea să te facă să te gândești de două ori înainte de a face asta, dar merită crede-mă. Chiar și tu poți să dezvolți o iubire pentru grădina de legume dacă îi oferi o șansă.
De ce ar trebui să îți crești propria grădină de legume
Legumele au gust mai bun. Cu mult mai bun decât cele din alimentare. De îndată ce o plantă este culeasă aceasta începe să-și piardă din prospețime, dulceață și vitalitate. Gândește-te cât de bună este o plantă care cu 30 de minute în urmă înainte de a fi servită trăia față de o plantă care a fost culeasă necoaptă, depozitată într-un congelator timp de luni întregi și apoi reîmprospătată cu gaz.
Legumele sunt mai ieftine. Să luăm de exemplu roșiile, în momentul de față acestea pot fi găsite în magazine cu aproximativ 2 lei kilogramul. Pentru acest preț poți cumpăra un pachet de semințe și să crești mai multe legume de unul singur pentru acel preț. Mai mult decât atât știi singur ce crești în grădină și nu cumperi de la magazin.
Știi ce intră în mâncarea ta. Nici măcar nu am verificat cât costă roșiile organice în momentul de față, dar știu cu siguranță că cele de la magazine sunt stropite cu fertilizanți chimici și soluții pentru îndepărtarea gândacilor și a omizilor. Acasă roșiile noastre sunt organice, având o grădină destul de mică pentru a o feri de insecte și folosim altfel de soluții pentru a scăpa de purici. Încerc să cumpăr cele mai bune semințe de legume întrucât au un conținut nutrițional mai mare și au un gust mult mai bun decât legumele din comerț.
Grădinăritul este o activitate ce oferă satisfacții mari. Cu toții avem culturi care eșuează câteodată. Să te afli sub razele soarelui, să te conectezi cu pământul, să respiri aer curat, aplecatul și ridicatul, mândria de a-ți oferi propria hrană ție și familiei, să ai ceva cu care să faci troc – tu alegi, însă toate sunt lucruri bune care îți oferă satisfacții.