Dacă ai un șemineu, o centrală sau o sobă pe peleți din lemn sau folosești peleții pentru alte scopuri, atunci vei dori să te asiguri că îi obții doar pe cei mai potriviți. Iată la ce trebuie să fii atent:

Scopul peleților

Vei avea nevoie să stabilești de ce ai nevoie de peleți din lemn. Dacă îi folosești pentru încălzire, atunci vei avea cerințe diferite decât dacă i-ai folosi în alt scop.

Peleți din lemn de calitate superioară sau economică

Există o diferență între peleții premium și cei economici, nu doar prețul. Peleții premium sunt mult mai buni pentru ardere și vor produce mai multă căldură și mai puțină cenușă. Mulți producători și furnizori de boilere și cazane pe bază de peleți îți vor recomanda să utilizezi numai peleți premium. Uneori, peleții de calitate mai slabă pot provoca probleme cu privire la performanța cazanului.

Calitate

Pe lângă faptul că există o diferență între peleții premium și cei economici, trebuie să fii conștient că nu toți peleții premium sunt la fel. În ciuda respectării acelorași standarde, două mărci diferite de peleți premium ar putea să funcționeze diferit și să producă diferite cantități de căldură și eficiență. Privind și încercând diferite mărci de peleți îți va permite să vezi diferența.

Cantitate

În funcție de cantitatea de peleți pe care o utilizezi, recomandarea este să îi cumperi în cantități mari. Dacă ești în măsură să cumperi cantități mai mari la un moment dat, este posibil să economisești o mare parte din bani.

Peleți la sac sau în vrac

În funcție de cerințele tale, recomandarea este să comanzi peleți în pungi de 10 sau 15 kg sau la palet. Dacă împărți peleții din lemn cu prietenii sau dacă găsești mai ușor să îi transporți în saci mari decât în saci mici, poți face și aceste lucruri. Un preț peleți rumeguș pe Tomibena.com este 19.50 lei pentru o cantitate de 15 kg de peleți. Aceștia se pot cumpăra la palet, care conține 70 de saci de peleți, adică o tonă de peleți.

Citeşte şi   Stilul clasic, un stil al eleganței depline

Depozitare

Indiferent dacă ai de gând să utilizezi doar câteva kilograme sau câteva tone la un moment dat, va trebui să te asiguri că îi păstrezi corespunzător. Dacă vor fi depozitați într-un loc uscat și acoperit, înseamnă că peleții tăi ar trebui să dureze un termen nelimitat, fără să se degradeze.

Disponibilitate

Indiferent de ce perioadă a anului este, trebuie să te poți baza pe furnizorul de peleți de lemn pentru a-i primi. Alegerea unui furnizor cu o bună reputație și care poate livra oricând produsele este importantă.

Preț

Vei dori cu siguranță să te asiguri că obții cel mai bun preț pentru peleții tăi. Prin cumpărarea la vrac, peleții  de lemn vor fi mai ieftini decât cei cumpărați la kg, deci, dacă ai spațiu, poți economisi mai mult.