Te-ai gandit vreodata la oamenii a caror ganduri si idei ti-au facut viata mai usoara? La urma urmei, folosim in mod constant inventiile cuiva, care ne permit sa facem miracole acasa. Astazi, poti mari cu usurinta spatiul liber in dulapurile de acasa, folosind saci vidat haine pentru stocarea diverselor haine si a diverselor obiecte textile de uz casnic. Astfel de saci iti permit sa pastrezi paturile, pilotele si pernele pe timpul sezonului de vara, protejandu-le de praf, mucegai, expunerea la lumina soarelui si a mirosului neplacut. Oamenii gasesc aplicatii foarte diferite sacilor de vidat haine, insa, cele mai multe gospodine sunt interesate de problema depozitarii  hainelor. In astfel de cazuri gospodinele au nevoie de saci vidat haine, iar costul depinde de calitatea lor.

Cum se determina calitatea sacilor de vidat

Sacii de vidat haine sunt formate din trei elemente: o baza de polietilena, un dispozitiv de fixare special si o supapa pentru pomparea aerului. Ambalajele difera una de cealalta in ceea ce priveste grosimea, elasticitatea si usurinta materialelor folosite. Sacii de vidat haine de calitate care nu se vor rupe la prima utilizare. Acestia sunt realizati din polietilena de inalta calitate. De regula, este un amestec de PA si PE – poliamida (sau nailon) si polietilena. Ele sunt destul de puternice, elastice si durabile.

Sacii mai ieftini sunt in mod natural de calitate inferioara, fiind fabricati dintr-un amestec de PET si PE (polietilena tereftalic si polietilena). De regula, ele indica marcajul PVC. Materialul PE (polietilena) – este un sac de vidat haine, cu o elasticitate crescuta.

Citeşte şi   5 elemente vizuale care te ajuta sa cresti valoarea casei tale

Clapeta speciala

Principiul sau de functionare seamana cu actiunea unui fermoar dublu conventional. Cu cat exista mai multe fermoare, cu atat mai mult aer exista in interiorului sacului. A treia componenta a unui sac de vidat haine este supapa pentru pomparea aerului. Fiabilitatea sa depinde de cat timp va ramane vidul in interiorul ambalajului si cat de usor va fi pomparea aerului din sac. Sacii de vidat de inalta calitate pentru depozitarea hainelor, de regula, au ventile etanse. Unele dispozitive au, de asemenea, carlige speciale pentru agatare, ceea ce este convenabil sa pastrezi  hainele, jachetele, rochiile etc. Pentru astfel de structuri, este important ca acest element de agatat sa fie fixat strans pe ambalaj si sa nu permita aerul sa treaca.

Cum se aleg sacii de vidat haine

Exista o mare selectie de saci vidat haine de la diferiti producatori si cu dimensiuni diferite. Daca te pierzi printre diferitele oferte, magazinul online de specialitate este gata sa te ajute cu alegerea.

Cum se alege o pompa pentru sacii de vidat haine

Pentru a elimina excesul de aer din sac, poti utiliza un aspirator conventional, o pompa de mana sau o pompa electrica.

Actiunea pompei manuale se bazeaza pe ridicarea si coborarea manerului. Ea necesita putin spatiu, nu depinde de disponibilitatea energiei electrice, astfel incat o poti lua cu usurinta cu tine in vacante. Utilizarea unei pompe electrice economiseste timpul si efortul. Poti cumpara o pompa pentru saci de vidat separat, si, de asemenea, poti cumpara un kit.