Dacă deţii o afacere şi te foloseşti foarte mult de un vehicul utilitar, există şanse ca uzura să fie mai mare decât la o maşină obişnuită pentru pasageri. O cantitate mai mare de marfă este încărcată; de multe ori te opreşti şi porneşti la drum, fiind foarte mult în trafic. Toate acestea pot să îţi creeze diverse probleme asupra maşinii, iar păstrarea programărilor de întreţinere ar trebui să fie cea mai mare prioritate pentru tine.

Din cauza faptului că camionul tău este parte din afacerea ta, nu merită să se strice de fiecare dată când porneşti la drum. Vom discuta în continuare despre câteva proceduri de întreţinere, cum ar trebui să fie efectuate şi modul în care camionul tău îţi afectează buzunarul.

Întreţinere constantă

Schimbarea uleiului este probabil cea mai bună asigurare pe care o poţi avea pentru a menţine camionul pe drum mai mult şi mai bine. Programările pot varia de la fabricant la fabricant, dar acestea nu iau în considerare munca extra pe care tu o aştepţi de la camionul tău. Opiniile variază, dar este un pariu sigur că dacă schimbi uleiul cât de des posibil şi schimbi filtrele în acest proces, vehiculul tău va rezista mai mult. De multe ori, vehiculele de livrări petrec foarte mult timp oprindu-se şi pornind în trafic, şi vor petrece şi mai mult timp stând pe loc decât vehiculele normale. Strict din acest motiv, uleiul se deteriorează mai repede. Schimbarea constantă şi folosirea unui ulei de calitate economiseşte o cantitate mare de uzură.

În ceea ce priveşte camioanele, alte piese în afară de motor vor ceda primele. Transmisiile au probleme când se ia încărcătură şi partea din faţă lateral se uzează mai repede decât în mod obişnuit. Pentru a te asigura că acestea nu te lasă, schimbă uleiul de transmisie la jumătate decât l-ai schimba la o maşină normală. Mecanicii recomandă aceste schimbări o dată la 50.000 de kilometri, aşa că economiseşte bani pe termen lung şi execută acest lucru o dată la 25.000 de kilometri. Acelaşi lucru este valabil şi pentru partea din spate.

Citeşte şi   Cum să alegi o companie de transport agabaritic

Dacă totuşi s-a stricat ceva la camion şi trebuie să înlocuieşti anumite piese, nu le cumpăra de noi fiindcă nu are rost. Înainte de a face acest lucru, verifică firmele de dezmembrări camioane din zona ta pentru a vedea dacă nu cumva găseşti acolo piese de camioane second hand într-o stare foarte bună. Astfel îţi reduci costurile drastic, fiindcă piesele pentru camioane sunt foarte scumpe şi îţi vor reduce drastic din profitul companiei.

Camioanele din zilele noastre

Camioanele moderne au mult mai multe caracteristici decât cele din deceniile anterioare. Computerul de bord permite omului ce se ocupă cu întreţinerea să aibă grijă cu ce se întâmplă la motor, iar acum o mulţime de senzori sunt folosiţi pentru a se lua în vizor anumite aspecte precum emisia de gaze de evacuare. Chiar şi aşa, cu toate acestea, este necesară o întreţinere constantă. Din cauza faptului că un camione este vital pentru afacerea ta, ar trebui să ai grijă să le întreţii corespunzător.