Cele mai multe evenimente sunt organizate seara, iar dacă ai primit o invitaţie la un eveniment și trebuie să îţi găsești rochia de seară potrivită, atunci cu siguranţă ai puţin de lucru pentru aceasta. Tocmai pentru a-ţi ușura căutarea unei rochii de seară perfecte într-o gamă largă de modele, culori și designeri, îţi oferim mai jos câteva ponturi care să te ajute:

1 – La ce eveniment ai primit invitaţie?

Fie că este o nuntă, un botez, o petrecere de majorat, un banchet sau oricare alt tip de petrecere, toate acestea sunt organizate seara. De aceea, rochia de seară este un „must” pentru o astfel de petrecere. Totuși, este bine de știu că rochiile de seară diferă de la eveniment la eveniment. Astfel, dacă participi la o nuntă sau un botez, rochia de seară trebuie să fie elegantă și puternic accesorizată. Pe de altă parte, dacă participi la la o petrecere de majorat sau la un cocktail, atunci rochia de seară poate fi mai puţin sofisticată și poate chiar să se apropie de stilul casual.

2 – Înainte de toate, materialul!

Rochia de seară trebuie obligatoriu să fie dintr-un material confortabil și care să îţi vină bine pe tine. Cele mai indicate materiale pentru rochii de seară sunt materialele ușoare care se modelează repede pe forma corpului și materialele care au o textură mată.

3 – Croiala face diferenţa

O rochie de seară perfectă este o rochie care vine perfect pe corpul tău, fără a fi nici prea largă, dar nici prea strâmtă. În funcţie de înălţimea ta, trebuie să alegi lungimea rochiei foarte atent. Dacă ești scundă, atunci evită rochii de seară lungi. Pe de altă parte, rochiile de seară medii sunt potrivite aproape în orice situaţie.

Citeşte şi   Cum să-ți schimbi singur fermoarul: 5 pași simpli care vor face din tine un mic croitor

4 – Culoarea contează

Rochii de seară găsești într-o mulţime de culori. Totul depinde de preferinţele tale și de evenimentul la care participi. Culori precum negru și alb reprezintă culori potrivite pentru evenimente clasice, mai sobre și pentru femei care preferă să nu dea greș. Pe de altă parte, nuanţele pastel a rochiilor de seară se potrivesc foarte bine în aproape orice situaţie. Pentru cele mai îndrăzneţe, acestea pot alege culori mai intense precum fuchsia, portocaliu sau roșu.

5 – În final, cât te costă?

Raportul calitate-preţ trebuie să fie decisiv în alegerea unei rochii de seară. Dacă ai ales materialul, culoarea și modelul rochiei, acum e important ca preţul să fie pe măsura calităţii materialului. În plus, trebuie să ţii cont de faptul că o rochie de seară va fi purtată de câteva ori, deci nu este nevoie să investești o avere pentru a achiziţiona o astfel de rochie.