La nivel global pandemia a pus pauză pe anumite sectoare economice, dar și pe evenimente. Artiștii se plâng că nu mai au spectacole, mulți angajați lucrează de acasă, totul se schimbă. Pandemia ne-a împins să ne concentrăm pe lucruri noi și uneori să fim mai empatici.

Noile restricții în vigoare interzic orice fel de adunare, petrecere sau târg. Piețele închise se vor închide pentru ca oamenii să fie în siguranță. Ne apropiem de a doua stare de urgență. Nu numai în România lucrurile stau atât de grav. Țări precum America stau poate și mai grav.

Tot pe continentul american, în Canada, mai precis, Plumley a realizat un studiu pe 119 persoane din industria evenimentelor live în legătură cu impactul pandemiei de Covid-19. Studiul susținut financiar de guvernul Alberta a oferit câteva cifre relevante. 87% dintre persoanele intervievate au declarat că 11 000 de evenimente au fost anulate sau amânate datorită efectelor virusului Covid-19.

În țara noastră, anularea evenimentelor de orice tip va afecta și Crăciunul. Angajații nu numai că vor lucra remote acolo unde este posibil, dar nu vor mai avea parte de anuala petrecere de Crăciun, ocazie prin care puteau să interacționeze mai mult cu colegii sau colaboratorii. Petrecerile de Crăciun erau modul prin care companiile mulțumeau angajaților pentru aportul adus în decursul anului. În acest context, acestea vor trebui să le arate recunoștință angajaților printr-un alt mod cum ar fi cadourile. O idee destul de populară în prezent este reprezentată de ceainicele personalizate.

Sezonul rece este o perioadă în care iubim să bem băuturi calde pentru a ne încălzi și a ne oferi o stare de bine. De aceea, ceaiul este extrem de apreciat, dar nu ne lipsește din casă nici vinul fiert. Totuși, puțini oameni, în special cei pasionați de arta ceaiului își cumpără un ceainic pentru a savura ceaiul favorit acasă. Pandemia ne-a arătat că putem să ne bucurăm de multe băuturi sau mâncăruri pe care de obicei le serveam la restaurant sau terasă, chiar și acasă.

Citeşte şi   Cum să te prezinți la interviu: 3 sfaturi pentru succes

Ne așteptăm la o iarnă dificilă nu numai din prisma pandemiei, dar gerul își face simțită prezența tot mai des. Dacă vom avea zăpadă copiii se vor bucura, dar adulții se gândesc cu groază la încălzitul mașinii și curățarea geamurilor. De aceea, ca angajator le poți oferi angajaților posesori de permis de conducere, raclete geam auto personalizate. Le vei oferi un ajutor în acele dimineți când geamurile par că nu vor să se încălzească și dezghețe deloc.

Indiferent dacă pandemia ne va izola de restul lumii sau nu de sărbătorile de iarnă, important este să ne menținem optimismul chiar și în cele mai dificile momente. Într-un final, totul va fi bine!