Desi nu as fi crezut niciodata, sanatatea dintilor nu depinde numai de cat de des ne spalam pe dinti. In primul rand, trebuie sa tinem cont de alimentatie. Hrana trebuie sa fie diversificata, trebuie consumate multe fructe si legume si evitate, pe cat posibil, alimentele care contin mult zahar sau bauturile carbogazoase. Acestea din urma, ar trebui eliminate in totalitate. In al doile rand, trebuie folosita o pasta de dinti buna. Reclama TV nu este cea mai indicata. Trebuie mers la medicul stomatolog pentru ca acesta este cel mai in masura sa va spuna ce pasta de dinti trebuie folosita. Sunt persoane cu unele afectiuni ce nu pot folosi decat anumite tipuri de pasta de dinti. In al treilea rand, trebuie tinut cont de tipul de periuta de dinti.

Tehnologia a evoluat foarte mult in ultimul timp si la fel si descoperirile din domeniul stiintei. Asa ca, specialistii au ajuns la concluzia ca cele mai bune periute pentru dintii nostri sunt cele electrice. Stiinta, impreuna cu medicina, au gasit cele mai bune solutii pentru a crea periute si irigatoare de calitate, pentru a fi folosite, cat mai eficient, in vederea unei bune sanatati a cavitatii bucale. Medicii stomatologi recomanda, din ce in ce mai mult, pacientilor o astfel de periuta electrica. In functie de problemele pe care le avem, putem folosi mai multe tipuri. Sunt periuite de dinti simple, periute de dinti care portejeaza gingiile, periute de dinti speciale pentru copii si asa mai departe.

Adultii trebuie sa aiba grija cat mai mult de dantura lor. Insa, si copiii, chiar daca au dinti de lapte, nu trebuie sa isi neglijeze deloc dantura. Parintii ar trebui sa se ocupe de acest aspect, inca de cand au aparut primii dintisori. Daca atunci cand sunt bebelusi, trebuie sa avem mare grija cum le curatam dintisorii, cand mai cresc pot folosi, fara probleme, o periuta electrica. Unul din modele recomandate si achizitionate de cei mai multi parinti, de le magazinul online Dwyn, este Periuta electrica Oral-B Disney Cars. Aceasta, pe lanag faptul ca le aduce celor mici aminte de persoanejele indragite din desenele animate, va curata eficient, fara sa raneasca gingiile sensibile, dintisorii copiilor vostri. Asa ca, alegeti cu incredere periutele electrice de la Dwyn.