Te-ai gândit vreodată că un singur obiect electrocasnic te poate ajuta să prepari orice îți dorești – de la supe, la paste, tocănițe și alte feluri de mâncare care îți răpesc mult timp în bucătărie?  Multicooker-ul  este una dintre investițiile pe care trebuie să le faci la un moment dat în bucătărie, dacă vrei să economisești mai mult timp pentru tine și să te bucuri în continuare de aceleași preparate gustoase. 

Care sunt avantajele unei multicooker?

Prepararea rapidă a mâncărurilor. Acum nu mai trebuie să petreci ore întregi în bucătărie pentru a găti diverse tipuri de mâncare, ci doar să pregătești ingredientele și să lași multicooker-ul să își facă treaba. Reduci nu doar timpul petrecut efectiv în bucătărie, ci și timpul alocat spălării vaselor pentru că mâncarea se gătește într-un singur recipient.

Economia de spațiu în bucătărie. De câte ori nu te-ai împiedicat prin bucătărie de oalele de ciorbă, de orez sau de sosuri? Dacă ai un multicooker, nu va mai trebui să păstrezi atât de multe oale.

Diversitatea mâncărurilor. Folosești un singur obiect electrocasnic pentru a pregăti orice fel de mâncare îți dorești, în orice fel îți dorești – prin coacere, fierbere, gătire la aburi sau gătire sub presiune. Gândește-te că poți testa chiar și o reteta pizza la multicooker! 

Gătirea alimentelor într-un mod sănătos. Multicooker-ul este util mai ales pentru persoanele care trebuie să țină un anumit regim alimentar, fără grăsimi. Dacă dorești să mănânci mai sănătos și să te bucuri de toți nutrienții din ingredientele pe care le folosești, acesta este obiectul electrocasnic de care ai nevoie.

Ce tipuri de rețete poți pregăti cu un multicooker?

Orice rețetă îți dorești, atâta timp cât pui în recipientul aparatului ingredientele necesare, setezi programul de gătire dorit și durata de gătire.  Iată câteva exemple de rețete pe care le poți pregăti cu un multicooker:

  • legume pregătite la aburi
  • tocănițe
  • orez simplu sau cu legume
  • iaurt
  • terci de ovăz
  • supe și ciorbe
  • paste
  • pâine de casă
  • friptură
  • blaturi pentru tort

Nu îți face griji, mâncarea nu își pierde din savoare dacă este pregătită la un multicooker. După prima rețetă încercată, vei vedea că mâncarea este la fel de gustoasă, dar mai sănătoasă.

La ce să fii atent atunci când cumperi un multicooker?

Ca să te poți bucura cu adevărat de beneficiile acestui obiect electrocasnic, trebuie să fii atent la anumite caracteristici atunci când achiziționezi unul. Puterea aparatului este unul din cele mai importante criterii pentru că de el depinde timpul de gătire și calitatea preparatelor rezultate – cu cât puterea este mai mare, cu atât timpul de gătire scade, iar calitatea mâncării crește. Un alt aspect la care trebuie să fii atent este capacitatea multicooker-ului. Dacă ai o familie numeroasă sau obișnuiești să inviți la masă frecvent musafiri, ar fi bine să optezi pentru un multicooker cu o capacitate mai mare. Bineînțeles, trebuie să analizezi foarte bine și funcțiile multicooker-ului. Spre exemplu, pe lângă funcțiile ce țin de tehnicile de gătit, ar fi bine să verifici dacă aparatul pe care vrei să îl cumperi are o funcție de control al temperaturii, o funcție de oprire automată, sau funcția de menținere la cald a preparatului.

Dacă ai ales deja un model de multicooker care bifează toate cerințele pe care le ai, nu ne mai rămâne altceva de făcut decât să îți urăm spor la gătit! Bucură-te de timpul pe care tocmai l-ai economisit!