Cine nu s-a confruntat măcar o dată în viaţă cu o răceală sau cu o gripă? Acestea sunt boli care pot apărea în orice moment al anului, dar au o frecvenţă mai mare în timpul sezonului rece, de la începutul toamnei şi în timpul iernii, până la sfârşitul primăverii.

Atunci când virusurile de răceală şi gripă ne dau târcoale, e bine să avem în casă câteva medicamente. Nu se ştie niciodată când suntem prinşi cu garda jos şi ne îmbolnăvim.

Nu trebuie apelat la antibiotice nici in cazul răcelii, nici în cazul gripei. Acestea trebuie administrate numai la recomandarea medicului, fiind prescrise pentru a trata complicațiile gripei și nu gripa în sine. Antibioticele nu vor vindeca infecția virală, nu vor preveni transmiterea bolii la ceilalți și nici nu vor face să te simți mai bine.

 

Pentru tratarea răcelii și gripei sunt indicate medicamente antivirale, decongestive nazale, analgezice.

 

fluend extremePentru ameliorarea durerilor în gât, Fluend Extreme x 16 cp este un medicament recomandat. Mentolul și uleiul de mentă ajută la funcționarea normală a sistemului respirator și calmează disconfortul de la nivelul gâtului. În plus, mentolul are rol important în decongestionarea nazală. Medicamentul conține o importantă cantitate de vitamina C, extract de fructe de soc, ulei de mentă, ulei de eucalypt, extract uscat de rădăcini de nalbă, extract de flori de tei.

Medicamentul este recomandat adulților și copiilor cu vârsta de peste 6 ani.

nurofen raceala si gripaAsupra simptomelor de gripă și răceală poate lupta cu eficacitate Nurofen Răceală și Gripă x 24 drj. Acesta are în compoziția sa ibuprofen și pseudoefedrină, are efect antiinflamator, analgezic și antipiretic și combate rapid simptomele de răceală și gripă.

Citeşte şi   Cele mai comune mituri despre detartrajul profesional

coldrexColdrex Maxgrip Lemon x 10 pl este un alt medicament care luptă cu success cu răceala și gripa. Conține paracetamol, clorhidrat de fenilefrină un decongestionat care desfundă nasul și sinusurile și vitamina C.

HumagripHumagrip x 16cp este recomandat pentru tratarea stărilor gripale însoțite de cefalee, febră, nas înfundat, în cazul adulților și copiilor mai mari de 15 ani.

Toate aceste medicamente se pot comanda din orice farmacie online. Medicamentele te pot ajuta să lupți cu răcelile și virozele care pot să apară în acest sezon rece.