Sarea este utilizată în foarte multe domenii, nu doar în scop alimentar. O folosim în bucătărie, dar și pentru dezghețarea străzilor sau pentru îndepărtarea petelor de vin roșu de pe haine. Pentru întreținerea mașinii de spălat vase, sarea este indispensabilă. De ce avem nevoie de sare pentru mașina de spălat vase?

Fiecare mașină de spălat vase deține un dedurizator de apă pentru simplul motiv că are nevoie de apă dedurizată pentru ca vasele să iasă curate. Dacă apa conține o concentrație mare de calciu și magneziu, avem de-a face cu ceea ce se numește apă „dură”. Apa dură este cea care produce acele depuneri de calciu albe, cunoscute sub numele de calcar, pe veselă, pahare și tacâmuri.

Folosirea unui agent de dedurizare a apei înseamnă că, calcarul nu are șanse în interiorul mașinii de spălat vase. Dedurizatoarele de apă conțin rășini sintetice schimbătoare de ioni pe care se atașează particulele de magneziu și de calciu. După un timp, rășina devine saturată și trebuie regenerată: aceasta se regenerează folosind o sare specială pentru mașina de spălat vase care se găsește sub formă de praf, tablete sau pastile.

În majoritatea cazurilor, factorul de duritate al apei este setat în momentul în care mașina de spălat vase este instalată. Cu cât este mai dură apa, cu atât mai des aparatul va regenera boabele de rășină.

Sarea pentru mașina de spălat vase trebuie să conțină cel puțin 99,5 % NaCl. Așadar, cel mai bine este să alegi o sare foarte rafinată în acest scop, de cea mai bună calitate, pentru a te asigura că aparatul tău rămâne în stare bună de funcționare și se bucură de o durată mai lungă de viață. Acest lucru te va ajuta de asemenea să previi depunerile de calcar de pe veselă, pahare, tacâmuri și alte obiecte pe care le speli în mașina de spălat vase.

Citeşte şi   Importanta serviciilor de dezinfectie

Poți achiziționa pastile sare pentru mașina de spălat vase de la World Salt (www.worldsalt.ro), o firmă specializată în producția tabletelor/ pastilelor de sare și comercializarea de diferite feluri de sare gemă și reclistarizată. Sarea se comercializează doar la cutii de 2,5 kg. Acest tip de sare va permite să oferi mașinii de spălat vase cea mai bună protecție. Sarea va regenera rășinile dedurizatorului de apă, asigurând astfel o funcționare optimă a aparatului. Să nu mai vorbim de vase curate.

Indicație: Depune cutia cu sare într-un loc uscat, aproape de mașina de spălat vase. Verifică de fiecare dată mașina pentru a te asigura că rezervorul conține suficientă sare.