Aceasta femeie nu s-a nascut intr-o familie nobila, dar intreaga societate inalta a curtii regale a fost fortata sa o ia in calcul. Manierele doamnei Jeanne Dubarry au lasat mult de dorit, deoarece ea a refuzat sa se imbrace in acelasi mod ca si doamnele curtii. Tocmai diferenta dintre altele, a facut ca aceasta femeie sa fie favorizata de Ludovic al XV-lea si sa devina una dintre acele dame de companie. Favorita regelui provenea dintr-o clasa sociala medie. Mama ei, bucatareasa, Anna Bequiu, avea o infatisare frumoasa, asa ca nu ducea lipsa de patroni. Anna a reusit sa o duca pe fiica ei la manastirea Saint-Horac pentru a primi educatie, dupa care Marie Jeanne, deja matura, a primit un loc de munca la atelierul de imbracaminte Labill. Fiind o fata frumoasa, aceasta nu a vrut cu adevarat sa lucreze. Radea mult atunci cand primea vizitatori, acceptand cadouri de la ei. Proprietarul atelierului a iertat-o lui Jeanne pentru vocabularul ei excesiv, deoarece reusea sa vanda clientilor chiar si cel mai rau produs.

A fost scapata de toate grijile

Jeanne Du Barry, care a avut o reputatie asemanatoare acelor dame de companie, nu a acordat atentie vorbelor care se spuneau despre ea. In instanta, ea a fost numita „furnizoarea de satisfactie”. De regula, contele Du Barry cauta fete frumoase tinere, le invata cum sa se comporte corect in societate si in dormitor, apoi le trimetea la aristocrati plictisiti pentru o anumita rasplata. Acordand o atentie deosebita lui Marie Jeanne, Du Barry s-a oferit sa le scape de toate grijile atat pe mama cat si pe fiica. Treptat, fosta moderatoare si actuala dama de companie a incantat Parisul, insa Du Barry avea planuri mari pentru ea. In acest moment, in palatul regal, domnea tristetea. Regele Ludovic al XV-lea a ramas fara iubita sa favorita Marquise de Pompadour, fiul si nora sa au murit, iar sotia era pe patul de moarte. Parea ca este un rege imbatranit care nu mai poate face nimic. Kamenedin Lebel a trimis cu disperare tinere frumoase in cartierul regelui, dar niciuna nu l-a putut atrage pe Ludovic al XV-lea. In cele din urma, contele Du Barry a venit in ajutorul lui Lebel.

Citeşte şi   TOP 3 jucării pe care le poți oferi cadou unui bebeluș

Singura femeie care a alungat tristetea regelui

Acesta a adus-o la palatul regal pe Marie Jeanne Bequel. La inceput, fata nu-i placea deloc valetului, dar, dupa cateva ore de comunicare, Lebel mergea in viteza maxima catre Majestatea Sa sa-i spuna despre descoperirea lui. In noaptea urmatoare, cea care se numara printre acele dame de companie, s-a dus la camerele regelui. Dimineata, regele era intr-o stare buna. Dupa o noapte cu Jeanne, i-a spus lui Richelieu: „Aceasta este singura femeie din Franta care a reusit sa ma faca sa-mi uit varsta si necazurile mele. M-a invatat lucruri pe care nici nu le banuiam inainte. In varsta de 60 de ani, Ludovic al XV-lea, parea ca si-a gasit a doua tinerete. Desi era considerate una dintre acele dame de companie, regale nu a mai lasat-o sa faca niciun pas fara el, castigand in acelasi timp titlul de contesa. Curtenii erau dispretuiti de noua pasiune a regelui.  Jeanne Du Barry se ridica mult pe fundalul doamnelor de la curte, dar si pe fondalul acelor dame de companie: ea folosea un minim de machiaj, rochiile preferate fiind din tesaturi usoare de nuante calde, si, nu se incarca cu coafuri voluminoase pe cap. Parul ei era intotdeauna putin dezordonat si cadea pe umeri.