O dantură frumoasă și aliniată reflectă sănătate. Din punct de vedere estetic, dinții trebuie să se afle într-o armonie perfectă. Te întrebi care este soluția pentru persoanele care se confruntă cu lipsa dinților sau altor probleme, precum malocluzia? 

Îngrijirea danturii este esențială încă de la vârste fragede. Așadar, monitorizarea și vizitele regulate la cabinetul stomatologic reprezintă o necesitate. Ticurile formate în copilărie au efecte degenerative și pot afecta poziția danturii.  De exemplu, obiceiul de a ține un deget sau un pix în gură este întâlnit frecvent în rândul copiilor și poate îngreuna procesul de creștere corectă a dinților. Atunci când un pacient întâmpină astfel de complicații, este recomandat un consult ortodontic. Ulterior, medicul specialist va decide dacă este necesară aplicarea unui aparat dentar sau nu. 

Cu toate acestea, înainte de a te hotărî cu privire la montarea unui aparat dentar, este important să fie luate în calcul toate aspectele care pot îngreuna procesul. Pentru a evita diverse neplăceri după aplicarea aparatului dentar, este nevoie de rezolvarea unor probleme precum:

 

  • cariile dentare;
  • plombele neadaptate;
  • extragerea molarilor de minte.

 

Este esențial ca orice aparat dentar să fie montat pe dinți sănătoși și curați. Pe de altă parte, acolo unde există lipsuri, se va monta o coroană provizorie. Aparatul dentar pune presiune pe dantură, întrucât stimulează mișcarea la nivelul dinților. Astfel, poziția inițială se schimbă, iar coroanele dentare necesită șlefuire, pe măsură ce dantura se corectează. În cazul unor malocluzii foarte accentuate, pe parcursul tratamentului ortodontic, se pot forma spații inestetice, care necesită aplicarea unui mini-implant. Așadar, coroana definitivă se realizează abia la sfarșitul tratamentului ortodontic și se asaza pe implantul deja realizat. Un implant dentar aduce o serie de avantaje. Pe lângă naturalețe, rezistență și asigurarea unei masticații corespunzătoare, are rolul de susținere și păstrare a osului mandibular. De asemenea, dacă te întrebi care este implant dentar preț optim, este necesar să efectuezi o analiză amănunțită a pieței, întrucât prețul unui mini-implant este diferit. Ține cont de calitate și alege clinicile cu cele mai bune rezultate.

Nu există o limită de vârstă pentru un consult ortodontic. Însă, este recomandat ca primul să se efectueze în copilărie. Te întrebi de ce? Pentru că, la nevoie, acesta este primul tip de tratament de care vei beneficia. Lucrarea poate începe imediat după instalarea primelor semne dento-maxilare. Atunci, capacitatea de cooperare a pacientului este mai ridicată. 

La prima vizită, ortodontul va analiza dinții, gura și maxilarul în detaliu. În unele cazuri, este recomandată realizarea unei radiografii. În urma investigației, medicul va decide dacă aplicarea unui aparat dentar copii este indispensabilă.

Alinierea și sănătatea danturii sunt două elemente esențiale, pentru care este nevoie de o vizită la medicul ortodont. Creează un obicei din vizitele la stomatolog pentru cel mic. Astfel, atenția asupra dentiției va fi sporită la maturitate!