Țigările, respectiv fumul pe care acestea îl emană au fost mereu un factor de risc atât pentru sănătatea organelor interne, cât și pentru dinții celui care a ales să se împrietenească cu un astfel de material, care, ușor, dar sigur, distruge sănătatea. Aceste efecte nocive se aplică și în cazul implantului dentar, astfel că, în momentul în care apelezi la un astfel de tratament, ar trebui să fii bine informat în privința fumului de țigară, respectiv în privința consecințelor pe care acesta îl are asupra sănătății pe parcursul timpului.

Chiar dacă un implant dentar este rezistent, chiar dacă acesta seamănă și aduce foarte mult cu smalțul natural, asta nu înseamnă că pacientul nu trebuie să acorde o atenție sporită îngrijirii noilor dinți. Dimpotrivă, grija ar trebui să crească, mai ales în condițiile în care un implant dentar necesită o sumă considerabilă de bani. De ce să risipești banii, când poți, pur și simplu, să ai grijă de tine?

Cu alte cuvinte, mai grav este faptul că fumatul, în general, determină prin acțiunile lui o serie de afecțiuni dentare, dintre care amintim boala parodontală, resorbția oaselor maxilare, retracția gingiilor, pierderea dinților, precum și multe alte afecțiuni.

În cazul unui implant dentar, însă, este demonstrat de către medicii speciliști faptul că fumatul conduce la pierderea implantului dentar.

Mai exact, în ceea ce privește nicotina, aceasta reduce considerabil fluxul sangvin, inclusiv cel de la nivelul gurii, cu atât mai mult cu cât este binecunoscut faptul că țesăturile din cavitatea orală, ca toate țesăturile de altfel, se hrănesc prin intermediul sângelui.

Citeşte şi   Ce vitamine sunt necesare in funcție de vârstă - Tot ce trebuie sa știi

Și dacă ați avut impresia că ne vom opri aici, să știți că v-ați înșelat. Mulți dintre cercetătorii de știință au descoperit că, mai nociv decât fumatul țigaretelor, este consumul de pipă. De ce? Toate aceste efecte se datorează temperaturilor ridicate generate în gură. Tocmai din acest motiv, medicii stomatologi ai clinicii din București, Cris-Smile, o clinică profesionalistă cu oameni care își dau interesul pentru clienții lor, vă recomandă, de asemenea, să vă feriți sau să evitați pe cât posibil consumul de țigări. Toate acestea pentru sănătatea dumneavoastră, dar și pentru o rată de succes garantată și durabilă, mai ales atunci când vine vorba despre un implant dentar.