Aproape a devenit un truism faptul că omul caută să vadă frumosul în orice. Fie că este vorba de îmbrăcăminte și acel „haute couture” sau arhitectură, prin diversele stiluri consacrate, puțină sensibilitate și un bun gust mereu ne-au permis să acordăm ceva mai multă atenție și momente din viața lucrurilor ce ni se par frumoase.

Deloc străin de o astfel de descriere este însăși design-ul de interior, care printr-o serie de principii de utilizabilitate și accesibilitate, combină motive plăcute ochiului cu ordinea și confortul. Ceea ce numim astăzi design interior nu reprezintă nimic altceva decât toate aceste caracteristici împachetate într-un serviciu ce-ți oferă acea senzație inexplicabilă de „acasă”

Așa arată luxul din ziua de astăzi: confort prin simplitate

Primul lucru pe care îl vei observa atunci când pășești într-o locuință amenajată astfel, este că totul arată foarte simplu, deși resimți constant că te afli într-o încăpere ce îți inspiră ideea de „scump”. Spre deosebire de apartamentele normale sau case, un duplex se află undeva la mijloc. Un compromis dintre accesibilitatea la sufletul activității urbane și confortul în dimensiunile generoase ale unei case, acest hibrid aduce o întreagă plajă de posibilități de amenajare celor ce se simt suficient de îndrăzneți.

Practic toată această îndrăzneală constă în a nu te lăsa pradă tentației de a profita pe deplin de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Culorile, lumina cât și trucuri în trend cu preferințele actuale fac ca una dintre provocări în sine constă mai ales în felul în care alegi mobilierul și decorațiunile pentru a nu transforma o încăpere ce se vrea a fi un spațiu personal într-un stroboscop. Conform unor astfel de caracteristici au fost presărate și elementele de amenajare interioară a unui duplex din apropierea Lacului Floreasca.  Unde cu ajutorul unui perete de accent un spațiu imens ce putea fi umplut cu dureri de cap, acum se bucură de frumusețea și caracteristicile lemnului masiv.

Citeşte şi   Cum să-ți amenajezi balconul sau terasa: idei creative și soluții practice de la Leroy Merlin

Un design de interior modern adoră un melanj dintre motivele naturale regăsite în jurul nostru și finisajele simple, corecte și finuț realizate. După cum poți vedea și în imagine, avem foarte mult alb, tocmai pentru a oferi ochiului odihnă, și pentru a oferi un fond sau un context celorlalte obiecte ce se află în peisaj. Lemnul și nuanțele sale extrem de plăcut (totodată foarte la modă) contribuie la ambianță fără a face o trecere prea bruscă de la culoarea primară la cea secundară. În cele din urmă, avem Verdele, prin aplicațiile cu textură și plantele care completează cu un accent frumos, natural și de bun gust.

Dacă ai fost atent la poze, vei observa cum sunt păstrate motivele corpurilor de iluminat care nu doar se potrivesc schemei cromatice, dar adaugă și detalii interesante aspectului general al unei camere. De exemplu, în acest dormitor, pe lângă dresingul uriaș, pentru a nu strica acel ambient propice odihnei, formele circulare, simple, aduc suficientă diversitate cât să-i permită încăperii să fie propice odihnei.

Sloganul foarte trendy „Never settle„ poate pătrunde chiar și în designul de interior

Anul 2019 ne aduce aminte că suntem într-o perioadă de timp în care complacența nu este deloc o caracteristică bună. În ciuda faptului că suntem îndemnați mereu să ne mulțumim cu ceea ce avem… cu ceea ce se poate, acest lucru nu înseamnă că nu putem să căutăm soluții pentru a obține ceva mai mult.

În contrast cu exemplul anterior, se află un duplex dintr-o zonă mai comună: Dristor, unde cu un spațiu mai modest și nuanțe ușor mai frigide a fost posibilă amenajarea unei locuințe pe care acum proprietarii o denumesc „cuib”

Citeşte şi   5 ALTFEL de cadouri de casă nouă

Minimalismul își găsește și de această dată loc printre motivele de amenajare ce se regăsesc la fiecare privire atunci când te lași învăluit de atmosfera fiecărei încăperi. Corpurile de iluminat, albul și diverse nuanțe ale acestuia completate de negru sau puțin albastru în detalii fac ca fiecare încăpere a duplexului de pe calea Dudești să fie atât un spațiu de odihnă și relaxare cât și un mediu foarte bun desfășurării activităților cotidiene.

Absolut, accesibilitatea este un element primordial, fără de care designul de interior nu ar avea sens. Vezi, esteticul fără elementul practic și utilizabil nu-și mai are sens, mai ales în zilele de astăzi, unde bugetul este menit să acopere cât mai multe necesități.

Acestea sunt doar câteva dintre exemplele de case ce se pliază pe normele designului de interior din vremurile actuale. Cele două tipuri de duplex demonstrează că indiferent de dimensiuni, posibilități sau buget, mereu ai posibilitatea de a transforma orice locuință într-o operă de artă. Creativitatea nu are limite, mai ales atunci când ești dispus să încerci ceva nou și ai suficient de mult curaj încât să-ți elevezi experiența în ceea ce faci, fie că este vorba de o activitate complexă sau pur și simplu de momentul de liniște pe canapea, în living, în propria locuință.