La birou ne petrecem cea mai mare parte din zi, tocmai de aceea desfășurăm activități multiple pentru care avem nevoie de toate dotările necesare. În funcție de profilul companiei și de domeniul activității, birourile trebuie să fie dotate cu aparatura și accesoriile necesare pentru ca angajații să aibă parte de tot ceea ce le trebuie. Cu toate acestea, orice birou, indiferent de activitatea lui, trebuie să aibă la dispoziția angajaților anumite consumabile care să îi ajute în desfășurarea activității lor. 

Iată câteva dintre ele:

1. Coli A4 și etichete

Deși în ziua de azi scrisul pe foaie este înlocuit din ce în ce mai mult de scrisul pe mail sau pe tăblițele magnetice, este posibil ca în unele situații să fie necesar să faci o schiță sau să îți notezi ceva pe o coala albă. De asemenea, colile A4 sunt necesare și pentru imprimantă. Cu toții știm cât de neplăcut este să ai de printat urgent niște documente și să te trezești că ți s-au terminat colile. De aceea, este bine să ai mereu un stoc de rezervă, altfel e posibil să bați pasul pe loc în acțiuni importante din cauza acestui…mic detaliu.

De asemenea, există situații în care ai mare nevoie să aplici etichete pe lucruri, atât pentru a ține minte anumite informații, cât și pentru a ține evidența cărților sau documentelor. De aceea, este important să ai în birou și câteva role etichete autoadezive pe care să le folosești în caz de nevoie.

 2. Pixuri și creioane colorate

Dacă ai coli în birou, evident că trebuie să ai și pixuri. De cele mai multe ori ignorăm atât de mult acest element, încât fix în momentul în care avem nevoie nu găsim. Pe lângă pixuri, este bine să ai la îndemână și câteva markere sau creioane colorate, deoarece anumite schițe se realizează mult mai bine pe foaie cu creioane colorate decât desenate în aplicații online.

3. Bibliorafturi

Dacă lucrezi cu multe documente, ai mare grijă ca ele să fie aranjate cum trebuie în dosare și bibliorafturi. În cazul în care se pierde vreun document important cu siguranță tu vei fi cel tras la răspundere, așa că trebuie să te organizezi cât mai bine și să ai toate foile sortate așa cum trebuie. Bibliorafturile sunt cele bune opțiuni de organizare a actelor, deoarece le poți sorta în funcție de specificul lor, în ordine alfabetică sau după oricare alt criteriu care te ajută pe tine mai bine să te organizezi. Important este să le ții la loc bine păzit și să știi că numai tu poți avea acces la ele.

În concluzie, pentru a scăpa de inconvenientele legate de lipsa pixului și a hârtiei în mijlocul unei ședințe sau întâlniri importante, asigură-te că faci zilnic stocul necesar de consumabile din birou. Este foarte important pentru buna funcționare a activității în birou ca toată lumea să aibă toate cele necesare la dispoziție, astfel încât să nu existe surprize neplăcute.