Design de interior: Ce trenduri vor domina în anul 2022?

Designul de interior este într-o continuă schimbare. Experții în domeniu au avut anual predicții în legătură cu ceea ce va fi la modă, ce nu va mai fi la modă, și așa mai departe. De aceea, în fiecare an apar noi tendințe, modalități și idei de amenajare a locuințelor, care pot fi  folosite ca inspirație pentru eventuale modificări pe care dorești să le aplici pentru locuința ta. 

Dacă dorești să faci o schimbare majoră în locuința ta și să reamenajezi una sau chiar mai multe camere, sau dacă pur și simplu ești curios și dorești să te pui la curent cu trendurile actuale pentru eventuale mici schimbări, cu ajutorul arhitecților de la Four Design, ți-am pregătit o listă cu noile tendințe de design interior din anul 2022: 

 

Pentru dormitor

Dormitorul este locul unde ar trebui să te relaxezi cel mai mult. Pentru că acolo te odihnești, încăperea va trebui să fie amenajată corespunzător, fără să-ți provoace o stare de neliniște și de disconfort. De aceea, o parte importantă a designului de interior este cromatica pe care o folosești. Conform psihologiei culorilor, există anumite nuanțe care te pot agita, te pot încărca de energie și alte nuanțe care te relaxează. Anul acesta, nuanța recomandată pentru dormitoare este lila, care simbolizează renaștere, liniște și iubire. Poate că această culoare ți se pare greu de asortat și de potrivit într-o încăpere, însă, dacă alegi să încerci această culoare pe cel puțin un perete din dormitor, vei fi surprins de modul în care se combină cu alte culori pentru a oferi o atmosferă plăcută.

Mai mult decât atât, un alt detaliu important pentru anul 2022 îl reprezintă maximalismul. Ei bine, poate acest lucru nu te încântă, pentru că abia ai reușit să te desparți de anumite decorațiuni pentru a ajunge la minimalism, însă, cu timpul, poți da o șansă decorațiunilor extravagante. Dacă te uiți la modele de amenajare dormitor, îți vei găsi, cu siguranță, inspirația pentru dormitorul tău, fără a fi încărcat sau aglomerat. 

 

Citeşte şi   Self-care în era post-pandemică: ce înseamnă astăzi să ai grijă de tine

Pentru living

Livingul este o cameră importantă din locuința ta, fiind o cameră în care poți desfășura mai multe activități. De aceea, camera trebuie să fie mereu spațioasă, pentru a avea loc să te desfășori. Trendul anului 2022 este mobila multifuncțională, care reprezintă un mod practic și util de a economisi atât spațiu, cât și bani.

De asemenea, o culoare recomandată pentru living este culoarea verde. Nuanțele naturale vor transmite mereu o stare de liniște și de relaxare, deci poți încerca să integrezi nuanțe deschise de verde în livingul tău. Mai mult decât atât, poți să te apropii și mai mult de natură prin folosirea plantelor de interior, care vor oferi un aer curat și vor avea un aspect natural. 

 

Pentru camera copiilor

Dacă ești în căutare de idei amenajare camera copiilor, anul 2022 este foarte generos din acest punct de vedere. Trendurile din acest an sunt foarte ușor de integrat într-o încăpere, indiferent de cât de mult dorești să modifici și să reamenajezi. 

Astfel, pentru camera copilului, un material recomandat pentru amenajare este lemnul. De aceea, pătuțul, mobilierul și alte elemente din lemn oferă ideea de căsuță pentru păpuși, atmosfera fiind inocentă și ludică. De asemenea, culorile calde sunt recomandate pentru camera copilului.

Anul 2022 vine și cu lucruri pozitive, designul de interior fiind unul simplu, natural și nu foarte sofisticat, pe care îl poți obține fără să investești foarte mult. De aceea, găsește-ți inspirația în lucrurile simple, încercând să le integrezi în locuința ta după propriile gusturi și preferințe. 

 

Contributor: Raluca Pavel | Four Design

Citeşte şi   Cele mai bune prețuri la apartamente în zona Unirii din București