Aproape orice tip de material se poate debita folosind tehnologia WaterJet (cu apa) sau tehnologia Fiber Laser (cu laser), dar care dintre ele este cea mai buna solutie de debitare?

In acest articol vom discuta despre avantajele si dezavantajele fiecarui tip de tehnologie de debitare si vom incerca sa concluzionam care este mai buna.

Tehnologia WaterJet

Acest tip de tehnologie foloseste un jet de apa abraziv de mare viteza iar prin procedeul “WaterJet Cutting” aproape orice tip de material poate fi debitat. Grosimea maxima a materialului care se poate debita este de 300 mm, iar un mare avantaj al acestei tehnologii de debitare este flexibilitatea si adaptibilitatea.

Exemple concrete de materiale care se pot debita folosind Tehnologia WaterJet sunt materialele din aluminiu si inox, dar si sticla, marmura, spuma industriala sau chiar cauciuc. Debitarea materialelor se realizeaza cu o precizie foarte mare pentru ca capul utilajului de deplaseaza in lungul materialului, indiferent de complexitate si forme.

Fara arderi sau microfisuri, WaterJet ofera posibilitatea debitarii multor tipuri de materiale de diferite dimensiuni la costuri reduse, fara nevoie ulterioara de finisare a produsului si cu o rapiditate foarte mare.

Tehnologia Fiber Laser

Tehnologia Fiber Laser are in primul rand o viteza net superioara a procesului de debitare si este dedicata in principal metalelor. Din punct de vedere al costurilor, Tehnologia Fiber Laser are de asemenea costuri reduse de functionare prin folosirea unui soft dedicat care asigura minimizarea pierderilor de materia.

Cu o productivitate foarte mare, Tehnologia Fiber Laser poate realiza contururi interioare si exterioare complicate care nu necesita prelucrare ulterioara pentru finisari suplimentare.

Citeşte şi   De unde poți să cumperi echipamente DJ de calitate?

Concluzionand

Ambele tehnologii au avantaje specifice care le recomanda in diferite situatii si pentru diferite materiale care necesita debitare. Tehnologia WaterJet este recomandata pentru debitarea sticlei, a marmurei, cauciucului, aluminiului si chiar spumei industriale, pe cand tehnologia Fiber Laser este recomandata in principal debitarii materialelor datoria vitezei mai mare de debitare.

In functie de necesitati se recomanda ambele tehnologii, iar intr-o situatie ideala o companie care ofera servicii de debitare profesionale ar trebui sa detina si sa ofere servicii cu ambele tehnologii.

Din fericire exista o astfel de companie care ofera servicii de debitare profesionala atat cu tehnologia Fiber Laser cat si cu tehnologia WaterJet, iar aceasta companie se numeste EasyCut.

Localizata in Cluj-Napoca, EasyCut ofera servicii profesionale de debitare cu preturi variind de la un proiect la altul dar in general accesibile. Calitatea produsului final este asigurata de perfomanta tehnologiilor mentionate mai sus iar profesionalismul personalului este apreciat de clienti.