De ce sa gatim la oale sub presiune?

oala sub presiune

Oale presiune – avantaje, mod de utilizare, cele mai bune oferte.

Stiati ca intr-o oala normala apa fierbe la circa 100 grade Celsius, dar oala de presiune are calitatea de a impiedica dispersarea aerului si a aburilor? Acest lucru inseamna automat o crestere a presiunii din interior, care atinge chiar si 120 grade (uneori si mai mult).

Care sunt avantajele folosirii unei oale presiune?

Aceste oale presiune au la baza un principiu simplu din fizica: punctul de fierbere al apei este influentat de presiunea atmosferica. Cele mai importante avantaje care decurg din utilizarea acestor oale presiune sunt – economisirea timpului

– minimizarea consumului de energie

– pastrarea anumitor substante nutritionale

Ce alimente pot gati la oale presiune?

Trebuie sa intelegeti ca nu toate alimentele pot fi preparate la oale presiune. Ele sunt destinate alimentelor care au nevoie in general de un timp de fierbere mai mare de 40 de minute. Iata cateva exemple:

– carne de vita

– carne de oaie

– legume radacinoase – morcov, pastarnac, radacina de patrunjel

– cartofi

Nu sunt indicate pentru fierberea pastelor sau pentru prepararea pilafului.

Care sunt cele mai bune oferte de oale presiune ?

Magazinele sunt pline de oale presiune, dar cand faceti alegerea este indicat sa va raportati in primul rand la cantitatea de mancare pe care o preparati in general – cu alte cuvinte, cat de mare doriti sa fie oala. Cele mai mici oale presiune pot avea 3- 4 litri, iar cele mai voluminoase pot avea 14 – 15 litri. Un alt factor care diferentiaza oalele de presiune este diametrul.

Cele mai bune exemplare au fund triplu stratificat, doua capace, mecanism avansat de inchidere a capaculului, clips, interior din granic etc. Pentru a beneficia de preturi promotionale, puteti comanda seturi de doua oale. Ertone, Peterhof, Zilan, Hausberg – sunt doar cateva marci din care puteti alege.

Oale Presiune cu interior Granit Peterhof, 6 Litri, Fund 3 Straturi

Este un exemplar de oala de dimensiune medie – nu este nici prea mica, dar nici prea voluminoasa. De aceea, va fi usor de manevrat, de spalat, de asezat pe aragaz. Este fabricata din inox de cea mai buna calitate iar baza incapsuleaza trei straturi.

Probabil va intrebati la ce este util interiorul din granit.

Ei bine, acesta este non-aderent, ceea ce inseamna ca alimentele nu se vor mai lipi de peretii sau de fundul oalei.

Va fi usor de curatat, alimentele vor avea un gust si un aspect placut, iar oala va fi mai rezistenta in timp. Cele doua manere laterale sunt rezistente la caldura – nu va veti frige la maini si nu veti fi nevoit sa folositi prosop pentru a lua oala de pe foc sau pentru a tine de ea ca sa amestecati in compozitie ori sa adaugati ingrediente.

Garnitura de etansare asigura pastrarea aburilor in interior si prepararea ingredientelor in cele mai bune conditii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *