Iarba artificială a fost introdusă pentru prima dată în anii 1960 pentru a fi utilizată pentru suprafețe sintetice de înaltă calitate pentru echipele profesioniste de sport. De-a lungul timpului, noile tehnologii au evoluat, iar companiile au dezvoltat un produs mai accesibil, pe care chiar proprietarii de case și-l pot permite în mod realist pentru  înlocuirea artificială a gazonului. Pe măsură ce iarba sintetică a devenit mai populară, s-a analizat mai detaliat produsul și s-au descoperit numeroase motive pentru care utilizarea iarbii sintetice poate aduce beneficii mediului înconjurător.

Ce înseamnă să menții un gazon natural? Bineînțeles că ai nevoie de o mașină de tuns iarba, care este fie electrică, fie pe benzină, deoarece foarte puțini oameni dețin mașini de tuns iarba care nu sunt acționate electric în aceste zile. Conform unor cercetări realizate de Agenția pentru Protecția Mediului din Suedia, o oră de utilizare a unei mașini de tuns iarba pe benzină este echivalentă cu  un drum de 100 de kilometri cu mașină. Prin urmare, utilizarea ierbii sintetice poate reduce efectiv prezența monoxidului de carbon în mediu.

În plus, pentru a menține iarba naturală, trebuie aplicate periodic substanțe chimice cum sunt pesticidele, îngrășămintele și substanțele de combatere a buruienilor. Chimicile, cum ar fi acestea, au fost estimate că, contribuie cu până la 8% la încălzirea globală. De asemenea, contactul direct cu substanțele toxice menționate este de fapt periculos pentru oameni, deoarece acestea s-au dovedit a crește riscul de cancer precum și altor boli letale. Evident, gazonul artificial nu are nevoie de toate aceste substanțe chimice, deci este absolut sigur chiar și pentru copii.

Citeşte şi   Petrecerile de Crăciun sunt anulate. Ce alternative au angajatorii?

Pentru a păstra iarba cât mai verde și cât mai sănătoasă posibil, trebuie să o uzi în mod regulat, în special în zonele cu climă caldă sau în timpul lunilor de vară. S-a echivalat faptul că o peluză naturală necesită aproximativ 200 litri de apă pe an, pentru a fi menținută  luxuriantă și sănătoasă. Pe de altă parte, acest lucru nu mai este valabil dacă se instalează gazon artificial. Deci, îți poți imagina cât de multă apă prețioasă poți economisi într- un an cu o peluză artificială? Făcând acest lucru, vei economisi de asemenea  bani cu factura ta la apă.

Din ce în ce mai mult, un număr din ce în ce mai mare de oameni aleg acum peluzele de iarbă artificială ca o opțiune plăcută din punct de vedere estetic și de menținere a suprafeței curții, grădinei sau a terenurilor special amenajate pentru activități sportive.