Tarotul este un oracol vechi de carti cu care poti afla prezentul, trecutul si viitorul. Cartile de tarot sunt desene naive bazate pe o intelepciune secreta. Puntea tarot spune povestea ratacirii sufletului uman. Cartile transmit modele arhetipale ale vietii umane prin machete si imagini. Simbolurile si imaginile cartilor de tarot servesc ca o punte intre gandirea noastra constienta si subconstienta, reflectand legatura dintre experienta interna si manifestarile sale din afara. Pe acest principiu, se bazeaza previziunile pe cartile de Tarot, care sunt o oglinda a lumii interioare a omului. Pentru a-si aminti ceva, trebuie sa existe un lant de asociatii intre ceea ce este in constiinta obiectiva si memorie. Simbolurile de pe cartile de tarot sunt cele mai eficiente mijloace de formare a asociatiilor. Raspunsurile la intrebari sunt continute in subconstientul nostru, iar tarotul este un instrument pentru extragerea acestor informatii. Cartile de tarot, de asemeni, sunt un instrument vizual in psihologie. Sfaturile primite cu ajutorul cartilor te ajuta sa faci un pas in directia cea buna. In plus fata de utilizarea cartilor de tarot ca oracol, ele sunt folosite ca un mijloc de meditatie si un ghid pentru misticism si magie.

Ce este Arcana Majora

Puntea este compusa din 78 de carti, impartite in doua grupe principale: 22 Arcana Majora (din cuvantul latin „secret”) si 56 din Arcana Junior. In clasicul pachet, Arcana Majora este alcatuit din 22 de carti. Toate cartile contin imagini ale starilor emotionale de baza si spun despre cele mai importante momente ale vietii unei persoane. Arcana mai veche poate indica un fel de experienta spirituala. Primele sapte carti reprezinta partea intelectuala a unei persoane. Urmatoarele sapte carti indica partea morala si, in cele din urma, ultimele sapte carti, indica diferite evenimente din viata materiala a unei persoane.

Citeşte şi   Care sunt noile apariții în materie de tehnologii de imprimare?

Cartile Arcanei majore dezvaluie calatoria vietii din copilarie pana la maturitate si indica situatii tipice, obstacole sau oportunitati care au aparut pe parcurs. Aceasta calatorie a vietii nu este doar o descriere cronologica, ci si un ciclu care se repeta in mod constant in timpul unei singure vieti. Calatoria descrisa in Arcana Majora este arhetipala. Modificarile interne provoaca evenimente externe, iar evenimentele externe contribuie la schimbarile interne. Arcana veche descrie circumstantele externe si starea interna a unei persoane la un moment dat in viata sa.

Ce este Arcana Junior

Arcana Junior  include numere, de la unu la zece si carti de judecata, de la Valet  la Rege. Cartile numerice  dezvaluie diferite aspecte ale vietii de zi cu zi: evenimente, relatiile cu ceilalti, starea de spirit sau sentimente, o reflectare a evenimentelor din lumea exterioara.  Arcana Junior sunt impartite in patru costume: Wands, Cups, Swords si Pentacles. Aceste costume corespund celor patru elemente: foc, apa, aer si pamant.

Costumul Rodurilor inseamna optimism, incredere, ambitie, calatorie, actiune intensa, inspiratie si entuziasm. Costumul Rondurilor este asociat cu foc, actiune, putere si energie. Vorbeste despre gandirea pozitiva.

Costumul cupelor simbolizeaza entuziasmul emotional asociat dragostei, relatiilor personale, sentimentelor profunde, abilitatii de a lucra. Costumul cupelor este asociat cu apa, iar apa inseamna viata noastra emotionala interioara.

Costumul de sabii este asociat cu aerul si simbolizeaza puterea mintii si influenta patrunzatoare a cuvantului. Sabia este un simbol al suferintei si distrugerii, inclusiv distrugerea iluziilor in cautarea adevarului.

Costumul Pentacles spune despre aspectele practice si materiale – cum ar fi sanatatea, banii, resursele, cunostintele si munca.