O listă de cumpărături pentru o înmormântare nu este nicidecum ceva ce ai avea vrea să întocmești odată ce ai aflat vestea unui deces în familie. Planificarea desfășurării unui astfel de ritual de a conduce pe cel drag pe ultimul drum, este de cele mai multe ori o problemă destul de greu de soluționat, mai ales când pentru așa ceva, nu ești pregătit niciodată. 

Oricine știe că trebuie mai întâi să apelezi la o firmă de servicii funerare pentru a-ți ușura considerabil responsabilitățile cât și greutățile prin care trebuie să treci, tocmai ca totul să decurgă în parametrii corecți și legali. Cu toate acestea, pe lângă ceea ce poți găsi în pachetele funerare, lista de cumpărături trebuie să mai conțină și câteva obiecte situaționale, despre care nu-ți spune nimeni că poate vei avea nevoie. 

  1. Capac frigorific funerar

Poate că ți se pare mai mult o fiță decât o necesitate, dar trebuie să știi că o astfel de practică este cea mai încurajată în momentul în care priveghiul sau transportul funerar necesită o perioadă de timp mai mare de 3 zile. Cu toate că îmbălsămarea este special realizată pentru a putea păstra corpul pentru cel puțin acest interval de timp, atmosfera poate altera condiția trupului celui decedat. Informează-te de aici, ce alte situații mai pot necesita cheltuieli suplimentare, precum și ce alte lucruri mai importante să mai incluzi pe lista de cumpărături.

Astfel, chiar dacă fiecare capelă, conform legii, trebuie să fie dotată cu aer condiționat, căldura care se formează din cauza forfotei și a mulțimii de oameni care asistă familia la priveghi, mirosul de formol începe foarte ușor să strice atmosfera. Un capac funerar frigorific este, astfel, cea mai bună opțiune pentru a asigura condiții igienice celor din jur, cât și un priveghi lipsit de neplăceri. 

  1. Pachetele alimentare
Citeşte şi   Caracteristicile unui studio videochat bun

Atât priveghiul, înmormântarea sau parastasul înseamnă un prilej de a servi, drept mulțumire, persoanele care îți sunt solidare, cu o mică gustare sau ceva de băut, sub formă de vin, apă sau suc. Acest lucru este practicat în egală măsură atât la țară cât și la oraș, unde pentru oamenii care vin în semn de compasiune față de suferința ta și a familiei la priveghi, se consideră drept un gest frumos, servirea acestora cu ceva bun. 

În cazul înmormântării cât și a parastasului, aceste pachete alimentare pot înlocui chiar și o masă pentru toată lumea, nu doar pentru familie sau pot fi o adiție binevenită pe lângă masa ulterioară. De cele mai multe ori, o astfel de soluție reprezintă o variantă mai de buget pentru momentele în care situația financiară nu-ți mai permite să depășești ajutorul de înmormântare. 

  1. Accesoriile funerare

Accesoriile vor fii întotdeauna cele mai situaționale achiziții pe care va trebui să le incluzi pe listă, dar care pot deveni un real ajutor odată ce le ai la îndemână. Aici sunt incluse obiecte ce se întind de la pânze pentru față și prosoape, până la lumânări, candele sau cuișoare și mânere ornamentale pentru sicriu.

Evident, multe dintre acestea sunt opționale, dar dacă dorești ceva mai mult pe lângă standardul pe care îl vei alege într-un pachet, este bine să știi că mereu ai la îndemână posibilitatea să mai incluzi ceva ce consideri că ar mai fi nevoie. 

În concluzie, cel mai bine ar fi să optezi pentru un pachet funerar care include deja toate aceste lucruri, deoarece cu toate că toate aceste obiecte sunt situaționale, există suficiente cazuri în care devin indispensabile. Mai mult decât atât, faptul că prețul acestora este inclus în ceea ce vei primi oricum, îți va permite să-ți gestionezi bugetul mult mai eficient, cât și să te asiguri că totul va fi gata pentru a-l conduce pe cel drag pe ultimul drum, fără niciun impediment.