Decorarea casei este acel moment care necesită atenție maximă și concentrare la fel de mare. Îți place foarte mult să combini tot felul de elemente, dar care să nu aibă nici cea mai mică legătură între ele.

Nu ești genul care să decoreze în stiluri clasice și după anumite reguli? Preferi să te ghidezi după simțul tău estetic și să lași imaginația să lucreze cât mai bine posibil? Stilul eclectic ți se potrivește, constă în a pune elementele într-o armonie vizuală și să le faci să comunice cu adevărat pentru un tot unitar foarte captivant.

Mai departe, vei descoperi cum poți decora în stil eclectic casa ta și ce presupune mai exact acest stil

  • În toți acești ani ai cumpărat obiecte de prin toate țările și locațiile în care ai fost. Au o însemnătate aparte pentru tine și nu vrei să le depozitezi în cutia cu vechituri, așa că te-ai gândit să le expui în toată casa. Este foarte important să știi cum dorești să te simți când intri într-o încăpere și în funcție de această idee să decorezi. Dacă îți dorești un decor vibrant, combină obiecte decorative în culori vii complementare, dar și contrastante. Camera va căpăta armonie și va vibra și mai mult. Haosul și armoniile vizuale definesc în totalitate stilul eclectic.
  • Câteva combinații neașteptate și puternic contrastante sunt bine venite. Acestea se caracterizează prin faptul că aduce împreună lucruri neașteptate și le combină într-un stil WOW. Asocierea trebuie să fie unică și aproape teatrală, iar fiecare element să fie foarte bine pus în scenă. Aruncă un ochi pe acest ghid complet de amenajări interioare pentru case  și vei descoperi cele mai interesante combinații. Contrastul este esențial în stilul eclectic, atât la nivel de culori, cât și de texturi. Un exemplu este un imprimeu negru utilizat împreună cu o textură de catifea sau autentic, tradițional. Texturile de catifea oferă adâncime acestui tip de decor.
  • Acest stil te va ajuta să te redescoperi, jucându-te cu diferite culori și obiecte. Alege câteva obiecte și ține cont de arhitectura lor. Cum crezi ca ar arăta o combinație între ceva vechi și ceva nou? Sună chiar foarte bine. Oglindă veche rotundă pusă în baie și un dulap care să aibă un stil modern. Ce zici? Vei crea un amestec fascinant și un echilibru neașteptat. Cele mai rare și neîntâlnite combinații pot surprinde într-un mod foarte plăcut. Stilul eclectic se bazează pe unicitate. Decorează cât mai haotic pentru un succes garantat!

În concluzie, stilul eclectic este cea mai bună alegerea pentru decorarea casei tale. Se remarcă prin cele mai interesante și deosebite combinații, texturi și culori. Haosul poate fi chiar echilibrul pe care nu l-ai găsit până acum. Personalitatea ta poate fi de mare ajutor în acest caz, dă frâu liber celor  nemaiauzite gânduri în ceea ce privește amenajarea locuinței și pune-le în practică, fără rețineri. Rezultatul va fi 100% minunat. Informațiile de mai sus îți vor fi utile atunci când începi să decorezi și vei știi exact cum să gestionezi. Decorează exact așa cum simți!