Ai obținut un interviu la o companie de rang înalt? Foarte bine. Înainte de a ajunge la întâlnirea cu recrutorul trebuie să faci un research despre companie, angajați, activitate. Să știi cam totul despre istoricul firmei. Documentează-te foarte bine pentru a face impresie bună. Fiecare detaliu este important, iar recrutorii acordă o deosebită atenție la fiecare privire, gest, cuvânt. Aptitudinile tale contează la fel de mult, așa că experiența și timpul acordat studiului își va spune cuvântul. Pe lângă toate acestea, ținuta joacă un rol important, astfel că necesită o pregătire în prealabil. 

Vrei să-i dai gata la interviu? Îți propun 3 tips-uri importante care te vor ajuta să-i impresionezi pe recrutori 

 

  1. Simplitate 

 

Interviul de angajare nu înseamnă haine fashion sau accesorii scumpe, ci ținute elegante care prezintă seriozitate și încredere în propria persoană. Iar pentru ca acest lucru să fie ușor de realizat, sunt câteva idei pentru ținute office, care îți vor deschide noi  orizonturi. La interviu trebuie să adopți mereu o vestimentație office simplă, așa că o fustă, o cămașă și un sacou este tot ce ai nevoie. Iar pentru bărbați: un sacou, o cravată și o pereche de pantaloni, chiar sună perfect. Atitudinea potrivită  în timpul interviului. Ceea ce înseamnă că trebuie să fi deschis și zâmbitor în fiecare moment, să fii entuziasmat în mod constant, aici vei găsi alte mici trucuri interesante și productive. Vei fi surprins să afli cât impact pot avea aceste detalii. La fel ca acestea, coafura este un must have al ținutei. Este simplă, deloc sofisticată. Coafura stil “coc” este cea mai populară când vine vorba de interviu. Însă, poti găsi și altele care îți vor atrage atenția. Acesta este în cazul femeilor, însă bărbații nu trebuie să-și facă griji. Un fixativ sau un gel rezolvă orice problemă legată de aspectul acesteia. 

  1.       Pantofi
Citeşte şi   Cum să-i topești inima și să-i demonstrezi iubirea?

Pantofii vor fi întotdeauna importanți și vor completa ținuta. Aceștia reprezintă piesa de rezistență și nu trebuie să dai greș în această privință. Nu purta niciodată pantofi incomozi, care îți produc răni și creează un total disconfort. Dacă procedezi în acest mod, nu te vei mai putea concentra la ceea ce este necesar să faci în timpul interviului. Astfel că, din păcate, nu vei obține job-ul. Trebuie să pui accentul pe lucruri de acest gen, dacă îți dorești cu adevărat să lucrezi la compania respectivă. Un alt tips este să porți pantofi închiși la culoare, de exemplu: negru, albastru. 

  1.   Mapă sau geantă? 

 Este indicat să ai asupra ta o mapă, nu o geantă. De ce? Pentru că trebuie să ai cu tine strictul necesar, mai exact CV-ul, scrisori de recomandare, carnețel și un pix. Nimic mai mult. Doar de acestea ai nevoie. Geanta nu este potrivită pentru o astfel de situație, este grea și ocupă mult spațiu. Dar poți lua cu tine energia pozitivă și dorința de reușită. 

În încheiere, un interviu reușit este atunci când dai tot ce ai mai bun din tine, respecți câteva reguli de vestimentație și ai o atitudine pozitivă.