Magazinele folosesc fel și fel de trucuri pentru a te face să cumperi mult mai mult decât ți-ai propus și, dacă se poate, și cele mai scumpe produse. Acest lucru se aplică în orice industrie care dorește să vândă ceva consumatorilor, de la magazinele alimentare și până la companiile producătoare de mașini. Poți observa acest lucru zi de zi. De cele mai multe ori, cazi în plasa acestor trucuri, iar atunci când ajungi acasă și faci un calcul final, îți dai seama că ai cheltuit mai mult decât ți-ai propus și, probabil, chiar pe câteva produse de care nu aveai neapărată nevoie. Citește acest articol pentru a afla cum poți să eviți trucurile magazinelor atunci când faci shopping.

De câte ori nu ți s-a întâmplat să vrei să cumperi, de exemplu, o pereche de pantofi sport, dar te-ai întors acasă cu încă o pereche de balerini, două perechi de sandale și poate încă 3 perechi de șosete, deși mai ai încă 7 acasă de aceeași culoare? Magazinele, mai ales cele fizice, au observat de-a lungul timpului comportamentul consumatorilor și au adaptat strategiile de vânzare astfel încât să te țină cât mai mult timp în magazin, să te facă să cauți mai mult produsele și să cumperi și altele, să te facă să vrei să cumperi chiar și cele mai scumpe produse și așa mai departe. 

Iată cum poți evita trucurile magazinelor:

  1. Comandă online în loc să mergi la magazinele fizice

De ce? Pentru că magazinele fizice te pot ademeni foarte simplu prin ceva ce toată lumea iubește: muzica. Știai că dacă ești într-un magazin, iar muzica este dată mai tare sau la o viteză mai mică decât bătăile inimii, tinzi să cumperi produse mult mai repede, mai multe și chiar mai scumpe? Muzica este frumoasă, însă una la un volum ridicat are un efect deranjant asupra creierului. Atunci când vrei să cumperi ceva, creierul tău prelucrează o informație. Te gândești dacă produsul respectiv îți este necesar, dacă prețul nu este cumva prea mare pentru suma ta disponibilă, dacă ai vrea să mai verifici produsul și în alte magazine și așa mai departe. Muzica la un volum ridicat face aproape imposibil de realizat aceste decizii raționale și, astfel, nu te poți gândi în liniște la toate aceste variabile. Cea mai bună soluție aici sunt cumpărăturile online. De exemplu, femeile care achiziționează online rochii sau orice alt produs, vor putea să stea în confortul locuinței lor, să se gândească și să ia decizia într-un mod relaxat. În plus, magazinele online pot acorda promoții exclusiv pentru cumpărăturile de pe internet, așa că poți economisi mai mult.

  1. NU căuta pe cont propriu produsul, încearcă să întrebi personalul magazinului
Citeşte şi   Care sunt noile apariții în materie de tehnologii de imprimare?

Magazinele fizice se pot folosi de un truc foarte isteț și de efect: rearanjarea produselor. Probabil ai observat că, deși mergi la același magazin, din când în când locurile produselor sunt schimbate. Acest lucru nu este deloc întâmplător. Magazinele fac acest lucru pentru ca, atunci când vrei să cauți un produse anume, să te poți plimba cât mai mult prin magazin, astfel încât să observi și alte produse și să le cumperi și pe acelea. În cazul magazinelor alimentare, produsele cele mai cumpărate, cum ar fi laptele și pâinea, sunt dispuse cât mai ascuns posibil și cât mai aproape de casele de marcat pentru a te face să le cauți prin tot magazinul. În toată această căutare, mai pui în coș și alte alimente care nu se află pe lista ta și, astfel, plătești mai mult. Dacă nu găsești ușor produsul pe care îl cauți, cel mai simplu este să întrebi un angajat al magazinului să te ajute, astfel încât să te conducă pe cel mai scurt drum către produs. Poți găsi câteva sfaturi utile despre cum să economisești atunci când faci cumpărături la magazinele alimentare aici.

  1. Știai de ce vor, de fapt, magazinele să dea carduri de fidelitate?

Cardurile de fidelitate sunt foarte folosite în magazinele fizice. Sunt ușor de făcut. Trebuie doar să oferi câteva date simple, cum ar fi numele, numărul de telefon și adresa de e-mail. Acest lucru, însă, înseamnă că te vor face să revii în magazin. Mai mult de atât, îți pot vedea preferințele în funcție de cumpărăturile tale de acolo și îți pot trimite promoții legate de acele produse care te vor stimula să cumperi cât mai repede. Pentru a te ademeni să faci un astfel de card, magazinele oferă câteva puncte pe care le poți folosi drept discount la următoarea achiziție. Reducerea, însă, este una infimă. Dacă vrei să nu primești astfel de oferte, refuză pur și simplu să faci un astfel de card.

Află mai multe trucuri folosite în magazine accesând acest link.

Acum că știi cum poți evita câteva dintre cele mai folosite și ascunse trucuri ale magazinelor pentru a te face să cumperi mai mult, te poți organiza mai bine și poți economisi cât mai mult. Tu ai sesizat aceste trucuri?