Chiar dacă ne aflăm în plină pandemie, asta nu înseamnă că nu putem pleca în vacanță. De fapt, dacă ne luăm măsuri de protecție, putem merge aproape oriunde ne-am dori. Există unele restricții de călătorie și multe zboruri încă sunt anulate, dar avem de unde alege o locație care să ne placă.

Virusul nu a dispărut de pe planetă. De fapt, un număr tot mai mare de oameni se infectează în fiecare zi la nivel global, de aceea ar fi bine să ne protejăm cât mai riguros. Țara noastră nu lipsește de pe lista locațiilor unde numărul infectărilor crește de la zi la zi. Deși ai crede că 2020 nu este cel mai bun an pentru vacanțe departe de casă, acest lucru nu înseamnă că nu putem petrece un concediu de vis în condiții de siguranță. Singura condiție este să respectăm cât mai bine regulile de siguranță impuse de autorități.

Sfaturi pentru o vacanță fără griji în vreme de pandemie:

  • Înainte de a efectua rezervarea, este bine să verifici întotdeauna situația locală în ceea ce privește cazurile de infectare cu Covid-19: numărul de cazuri în ultimele zile/săptămâni/luni, restricțiile impuse de autorități, condiții ce trebuie îndeplinite. Poți verifica și dacă hotelul respectă regulile de prevenție a răspândirii bolii.
  • Dacă ai de gând să pleci în străinătate, verifică dacă țara respectivă sau țările de tranzit permit plasarea în carantină sau ar trebui să te testezi în prealabil.
  • Evită locurile aglomerate și reduce la minimum contactul cu alți oameni în zonele comune. Este bine să eviți spațiile de cazare închise alegând campingurile, dar vei avea toaleta și baia la comun.
  • Poartă mereu masti protectie virusi atunci când ieși din cameră. Chiar și în spațiile deschise ar trebui să porți masca de protecție.
  • Dacă vei merge în locuri unde vei avea contact cu o mulțime de oameni ar fi bine să porți măsuri de protecție suplimentare cum ar fi o viziera de protectie sau mănuși de protecție.
  • Ar fi bine să îți faci o asigurare de călătorie privată înainte de a pleca în călătorie.
Citeşte şi   Idei de vacanta si destinatii pentru luna de miere

Un alt lucru la fel de important ca purtarea măștii de protecție sau a vizierei de protecție este să verifici restricțiile din zona unde vrei să călătorești. La fel cum este bine să înveți să fii politicos în limba locală, ar fi bine să știi de la început care vor fi restricțiile în acea zonă. Dacă vei respecta măsurile de protecție, vei avea parte de o vacanță frumoasă, chiar și în timpul pandemiei.