Integritatea software a telefonului tau este la fel de importanta precum cea fizica, de aceea este recomandat sa folosesti o protectie virtuala sub forma unui antivirus. Impreuna cu echipa TAMO TAMO v-am pregatit un mic ghid despre siguranta virtuala a telefonului dumneavoastra.
Majoritatea antivirusurilor au o varianta gratuita care vine insotita de ad-uri. Bineinteles, toate programele antivirus de pe Google Play si App Store au si varianta premium care se plateste si care aduce dupa sine mai multe beneficii.
Android este cel mai raspandit sistem de operare pentru telefon si de aceea este vital sa ai cele mai bune aplicatii de securitate. Acesta este deseori tinta atacurilor malware, datorita popularitatii sale.
Unele dintre cele mai bune sisteme antivirus pentru Android sunt:
Avast Mobile Security – Iti ofera avantaje precum firewall, blocare a apelului, si functia antifurt, insemnand ca poti bloca telefonul si poti sterge datele la distanta.
Bitdefender Antivirus Free – Un brand autohton, de renume, ce iti ofera o aplicatie cu un impact minim asupra sistemului de operare si setari simple. Trebuie in schimb, sa programezi scanarile de sistem, lucru perceput ca un inconvenient de unele persoane.
AVL– Un antivirus excelent, bland cu resursele telefonului si cu o functie de scanare capabila sa detecteze orice tip de fisier executabil ce isi face drum in telefonul tau.
McAfee Security & Power Booster Free– Inca un nume foarte cunoscut pe lista noastra, McAfee iese in evidenta cu functii precum scanarea aplicatilor pentru a identifica scurgerea de informatii senzitive si, in cazul furtului aplicatia chiar poate inregistra fata hotului.
Kaspersky Mobile Antivirus – Scanare de top, aceasta aplicatie va incerca sa blocheze orice site sau link malicios inainte de a da click, astfel prevenind infectarea dispozitvului. Functiile extra sunt rezervate versiunii premium ce trebuie platita.
Trebuie luat in considerare faptul ca marii producatori de software au versiunile solutilor de securitate pentru toate platformele existente, asa ca aplicatiile de mai sus sunt disponibile si pe sitemele de operare Windows, iOS, si MacOS
Cateva exemple notabile pentru iOS includ:
Avira Mobile Security – Functiile de baza cum ar fi scanarea, protectia impotriva site-urilor phishing, raportarea smart si in timp real, insotite de de un trigger alarm util pentru atunci cand iti ratacesti telefonul prin casa.
Norton Mobile Security – Ofera suport gps, locatie, posibilitatea de a suna pe telefon de pe un alt dispozitiv conectat la internet si o functie excelenta de back-up a contactelor.
Lookout Mobile Security – Pe langa functiile de scanare si protectie antivirus, aceasta aplicatie vine in ajutorul tau, informandu-te atunci cand exista brese de securitate privitoare la o anumita companie sau aplicatie instalata pe telefonul tau.
Daca aveti un iphone trebuie sa va cumparati o husa de telefon iphone pentru a va proteja telefonul deoarece foarte putini virusipatrund in software-ul acestuia. Daca ai un telefon android va trebui sa testezi ce solutie antivirus ti se potriveste. Siguranta virtuala a telefonului tau este la fel de importanta precum cea fizica.