Poate că nici nu realizezi cât de importantă este apa pe care o consumi zilnic, dar trebuie să fi conștient de importanţa calităţii acestui lichid indispensabil vieţii. Ei bine, apa pe care o consumi are o anumită duritate, iar de foarte multe ori duritatea apei este foarte mare și o serie de neplăceri sunt cauzate de o apă foarte dură. Pentru a combate o apă foarte dură și a crește calitatea apei pe care o consumi poţi alege să folosești o statie dedurizare apa.

Rolul unui dedurizator apa în locuinţa ta

Dacă apa pe care o consumi zilnic pentru diversele nevoi din casă este foarte dură, atunci cu siguranţă gustul apei este unul destul de neplăcut, mâncarea gătită cu apă dură nu are același gust, iar toate instalaţiile din sistemul de alimentare cu apă sunt afectate în timp de depuneri. În schimb, dacă folosești o statie dedurizare apa, toate aceste inconvenienţe vor fi de domeniul trecutului, iar calitatea apei folosite pentru consum crește. Mai mult decât atât, un dedurizator apa are rolul de a asigura un timp mai îndelungat de funcţionare a aparatelor electrocasnice care folosesc apa. Un dedurizator apa are rolul de a reduce considerabil duritatea apei cu ajutorul ionilor de sodiu folosiţi de către acesta.

De ce să ţii cont în alegerea unui dedurizator apa?

Dacă ai ajuns la concluzia că apa foarte dură îţi cauzează o mulţime de neplăceri și o statie dedurizare apa este absolut necesară, atunci când alegi ce statie dedurizare apa achiziţionezi trebuie să ţii cont de următorii factori:

  • Cantitatea de apă folosită într-o lună
  • Gradul de duritate al apei folosite
  • Sursa de provenienţă a apei folosite
  • Presiunea apei la robinetul de la bucătărie
  • Numărul de persoane ce folosesc sistemul de alimentare cu apă
Citeşte şi   Ferestrele din lemn stratificat - o alegere ideală pentru o casă elegantă

Acești factori sunt extremi de utili în alegerea unui dedurizator apa optim pentru locuinţa ta. Pentru că este foarte important ca acea statie dedurizare apa pe care o cumperi să facă faţă la cantitatea de apă folosită, să fie capabilă să combată duritatea apei și să fie funcţională ţinând cont de presiunea apei la robinetul de la bucătărie.

Desigur, atunci când vrei să cumperi o statie dedurizare apa cauţi cel mai bun preţ. Ei bine, trebuie știut faptul că preţul variază în funcţie de capacitatea dedurizatorului, de tipul de valvă folosit și de accesoriile pe care le comanzi în plus. Prin urmare, pentru a vedea care este cea mai bună ofertă, trebuie să consulţi statie dedurizare apa ţinând cont atât de nevoile locuinţei tale, cât și de promoţiile oferite de către firmele de specialitate.