Cum curatam hota din bucatarie

bucatarie restaurant

Atunci cand avem un obicei din a gati este absolut inevitabil sa nu murdarim mobilieru, aragazul, hota, iar daca petele de ulei nu sunt indepartate la momentul potrivit, ele vor deveni mult mai greu de indeartat.

Hotele sunt indispensabile in toate bucatariile, indiferent daca discutam despre o bucatarie de uz casnic sau una de uz industrial. In sectorul industrial, functionarea hotelor in parametric optimi este dovedita de catre o legislatie care specifica clar termenii de curatare si de intretinere periodica. Sigur ca si acasa, chiar daca nu exista nicio obligatie legala este de multe ori indicat sa apelezi la o firma care se ocupa de curatarea corespunzatoare a hotelor.

Notiunea de curatare a hotei ne da intotdeauna batai mari de cap, tocmai din cauza ca vaporilor de grasime care se exacueaza din bucatarie. Hota nu trebuie sa fie curata doar din punct de vedere al igienei, ci si pentru a evita un incendiu. De obicei, grasimea care se depune pe hota poate sa genereze numeroase mirosuri neplacute, iar aceste mirosuri atrag gandacii, motiv pentru care e bine sa ai grija ca hota sa fie curatata in interior si nu doar la exterior.

De obicei, se recomanda ca filtrele hotei sa fie puse intr-o punga care poate fi sigilata si se adauga apa si ammoniac. Filtrele se lasa in solutia respectiva timp de 24 de ore, dupa care se scot si se clatesc cu apa calda, dupa care se lasa la uscat.

Nu uita ca hota este cea care filtreaza tot aerul care se degaja in bucatarie in momentul in care gatesti, iar daca iti doresti ca aceasta sa functioneze corect trebuie sa fie curatata asa cum trebuie. Iata care sunt avantajele de care beneficiezi atunci cand degresezi hota in mod frecvent:

  • Hota va deveni mai putin inflamabila, mai ales avand in vedere proximitatea focului deschis;
  • Hota va avea mult mai putine bacterii si microbi pe instalatie, iar riscurile de a exista depuneri care ajung accidental de aragaz va fi mult mai mic.
  • Hota contirbuie la mentinerea calitatii aerului, un aspect foarte important pentru persoanele care au alergii sau problem de imunitate;
  • Nu mai atrage mirosurile care atrag gandacii, musculitele si insectele nedorite din bucatarie;
  • Aerul este ventilat corespunzator, fara sa existe riscul de reducere a triajului e aer si fara posibilitatea de gripare a ventilatorului, existand astfel mai putine sanse de a se defecta;

Astfel, este foarte important sa acorzi suficienta atentie curatarii hotei de fiecare data cand este cazul. Atentie! Hota nu trebuie curatata doar la exterior, ci si in interior, dar si filtrele pentru extragerea aerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *