Bucătăria este spațiul în care ne petrecem cel mai mult timp, după dormitor. De aceea este important să cunoaștem posibilitățile în care aceasta poate fi organizată. În prezent, timpul alocat gătitului este foarte mic astfel că avem nevoie de vase și ustensile care sa ne ușureze munca astfel încât să ne putem bucura de mai mult timp alături de familie și prieteni.
Cum știm ce vase de bucătărie ne sunt necesare?
Din fericire pentru noi, tehnologia produselor destinate gătitului este foarte avansată, acum existând anumite vase de bucatarie pentru cuptor din sticlă borosilicată și cu înveliș antiaderent care permit prepararea multor feluri de mâncare foarte delicioase. În plus se curăță foarte ușor.
Un alt vas foarte performant este tava ovală cu funcție 3 în 1. Pe lângă designul foarte atrăgător această tavă se încălzește foarte rapid, uniform și poate fi folosită atât pe plita, cât și la cuptor. Printre produsele care pot fi gătite la acesta se numără curcan umplut, musaca, varză călită, cozonac, friptură de vită sau cartofi la cuptor.
Cu cât ne interesează mai mult subiectul gătitului, cu atât vom descoperi că există o mulțime de oale si cratite pe care le putem folosi în marea noastră aventură culinară. Este important însă să ne informăm foarte bine despre caracteristici și mod de utilizare înainte de a alege, astfel încât să fim siguri că se potrivesc nevoilor noastre actuale.
Produse cu destinație specială
Există și produse mai avansate destinate celor pentru care gătitul este o artă a gusturilor și a aranjamentelor în farfurie, așa cum este oala sub presiune. Această minune a tehnologiei moderne poate dispune de până la 5 sisteme de siguranță astfel ca te poți bucura de cele mai gustoase preparate pline de vitamine. Magia este determinată de oțelul inoxidabil de 18/10 din care este confecționată, putând găti mâncăruri cu până la 70% mai rapid decât în mod normal.
Tot la capitolul „fine dining” putem folosi anumite cratițe speciale pentru sosuri. Sunt perfecte când dorim sa asezonam anumite feluri de mâncare prin adăugarea unor sosuri speciale. Există cratițe care se pot folosi atât pe plitele cu inducție, cât și pe cele cu flacără, iar calitatea materialelor din care sunt confecționate le ajută să se încălzească de 2 ori mai rapid. Un alt avantaj al acestora este că mâncarea nu se lipește de pereții vaselor datorită straturilor antiaderente din interior.
În concluzie, atunci când ne decidem să ne echipăm bucătăria pentru a ne putea bucura ulterior de gusturi desăvârșite, avem o gamă variată din care putem alege. Rămâne doar sa le descoperim pe cele care ne definesc stilul și să ne lăsăm purtați în acest univers nemărginit al felurilor de mâncare delicioase și apetisante.