Atunci când îți renovezi interiorul locuinței sau o construiești, gândurile tale se axează foarte mult pe design. Indiferent dacă ai o casă sau un apartament și vrei să adaugi un plus de stil, cu siguranță știi că detaliile fac diferența. În acest caz, cel mai bun lucru ar fi să optezi pentru folosirea profilelor decorative de interior.

Fără îndoială livingul este locul în care îți petreci timpul alături de familie sau prieteni atunci când vrei câteva ore de relaxare. Livingul este spațiul din casă unde se petrec cam cele mai multe lucruri, el poate fi transformat atât în spațiu de petreceri, cât și în locul în care îți reunești persoanele dragi în jurul mesei. Pentru asta, livingul trebuie să fie camera din casă ce oferă confort, trebuie să fie primitoare și aranjată după placul fiecărui proprietar.

Aceste profile decorative polistiren pot fi folosite în funcție de dorințele de decorare pe care le aveți deoarece opțiunile sunt foarte diverse. Ele sunt de diferite dimensiuni și modele, putând fi folosite pentru a personaliza locuința așa cum vă imaginați.

Ce profile decorative alegem?

Utilizarea unei plinte decorative în amenajarea livingului poate fi de mare ajutor în cazul în care există goluri între finisaje. Ele pot îmbina partea dintre perete și podea, ascunzând astfel acele spații libere și totodată protejându-le. Plinta decorativă vă poate scăpa de cablurile inestetice din living dar și de imperfecțiunile pereților, prin mascarea lor.

Cornișele de tavan pot fi foarte utile pentru a acoperi îmbinările dintre perete și tavan, acoperind astfel și imperfecțiunile, în cazul în care acestea există. Cornișa de tavan poate fi folosită atât în livingurile mari, cât și în cele medii și mici. Ele creează senzația de înălțime suplimentară, mărind spațiul de percepție a livingului. La fel ca și în cazul plintelor decorative, cornișele pot masca și ele cablurile sistemelor de iluminat dar și traseele țevilor, oferind astfel un aspect mult mai plăcut încăperii.

În cazul în care vă doriți un perete mai special în zona de living puteți opta pentru panourile decorative 3D ce pot avea diferite modele, în funcție de stilul pe care îl vreți. Totodată, aceste panouri pot ascunde instalațiile de iluminare ambientală, oferind astfel un aspect mult mai plăcut.

Brâul decorativ poate fi și el folosit în amenajare living. El poate delimita două zone ale aceluiași perete, fiecare zonă având o temă de decorațiuni diferită. Totodată, îl puteți folosi și pentru a delimita zona cu mobilier de zona superioară cu oglinzi sau tablouri.

Rozeta decorativă este folosită de multe ori doar ca un ornament de decor, însă ea poate avea și un rol practic. Dacă doriți să puneți în evidență o lustră sau să ascundeți gaura din tavan realizată de aceasta, este foarte bine venit să optați pentru un astfel de profil decorativ.

Dacă vă doriți să dați personalitate livingului locuinței luați în considerare, nu doar avantajele înfrumusețării camerei cu ajutorul profilelor decorative, ci și rolul lor de a masca și de a “repara” micile imperfecțiuni ce apar cu trecerea timpului.