Aplicarea de creme protectie solara pe corpul si pe fata ta este foarte importanta daca iesi din casa ziua, mai ales atunci cand arde soarele foarte tare. Aceste produse previn arsurile solare extreme si de asemenea iti protejeaza pielea de toxine si de alti poluanti. Daca pielea este expusa la soare pentru o perioada foarte lunga de timp, atunci cel mai bine este sa cumperi o crema pentru protectie solara care sa aiba o valoare ridicata a factorului de protectie, SPF.

In ziua de astazi sunt disponibile pe piata diverse lotiuni naturale si organice, care iti pot oferi protectie impotriva razelor ultraviolete, fara a intampina efecte secundare. In acest articol, as dori, in principal, sa iti ofer cateva informatii esentiale despre protectia solara folosind produse organice.

  1. Ce sunt cremele pentru protectia solara

Aceste produse sunt folosite de diverse persoane pentru a se proteja de imbatranirea prematura a pielii cauzata de razele solare atat de daunatoare pielii. Fiecare lotiune sau crema actioneaza ca un filtru al razelor solare, protejand pielea de un bronz daunator. O lotiune, o crema sau un ulei cu SPF mai mare este mai bun/buna decat o crema care are un factor de protectie mai mic. Inainte de a selecta o crema pentru protectie solara, este foarte important pentru tine sa iti cunosti tipul de piele si nevoile sale.

  1. Cremele organice pentru protectie solara

Exista in principal doua tipuri de produse pentru protectie solara disponibile pe piata: Produsele organice de protectie solara, care se bazeaza in principal pe ingrediente naturale si extracte din plante, certificate bio,fiind lipsite de substante chimice. Pe de alta parte, lotiunile clasice de protectie solara care au in componenta substante chimice, parabeni

Citeşte şi   Când reciclarea s-ar putea să facă mai mult rău decât bine - greșeli în reciclare de corectat pentru un mâine mai curat

si alte elemente artificiale. Daca ai un tip delicat de piele, atunci ar fi mai bine sa utilizezi doar lotiuni organice pentru o mai buna protectie si ingrijire a pielii.

  1. Ingredientele continute de catre cremele organice de protectie solara

Cremele de protectie solara au multe proprietati de filtrare a soarelui, care sunt benefice pentru pielea ta. Pe langa extractele de musetel si de galbenele, cremele organice contin diferite uleiuri din seminte, unt de shea, aloe vera si multe alte ingrediente care le fac extrem de eficiente si de benefice.98 % dintre acestea provin din agricultura biologica certificata. In plussunt excluse din formula produsului, filtre solare precum: benzophenone-3, methylbenzylidencamphor si paraaminobenzoico acid (PABA), frecvent utilizate in produsele solare clasice.

  1. Achizitioneaza o crema de protectie solara adecvata

Inainte de a cumpara un anumit produs, verifica in magazinele locale de frumusete, cele online si in cele medicale pentru a gasi produsul cel mai potrivit pentru pielea ta. Poti sa cauti online informatii pentru a afla si alte beneficii ale cremelor de protectie solara aflate pe piata.

Atentie! Produsele clasice de protectie solara contin zeci de ingrediente, printre care si conservanti, coloranti, parfumuri,unele din acestea fiind absorbite de organism si comportandu-se ca niste hormoni artificiali, ce pot afecta fertilitatea la adulti si dezvoltarea organelor sexuale la copii.