Accidentele se întâmplă – se întâmplă în cazul mașinilor, motocicletelor, avioanelor, navelor ,etc și totuși considerăm ATV-urile ca fiind unul dintre cele mai sigure vehicule dacă conducătorul ATV-ului ia măsuri de precauție adecvate și lecții cu privire la modul de a conduce atvuri în siguranță. Majoritatea accidentelor raportate în legătură cu ATV-urile reprezintă un rezultat direct și indirect al neglijenței, indisciplinării și abuzului de substanțe alcoolice ale conducătorului ATV-ului. Un procent mare din accidente s-au întâmplat de asemenea copiilor, deoarece nu li s-au dat echipamente adecvate, tipul de ATV potrivit pentru a merge și nu au fost instruiți corespunzător.

Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta pe tine și pe copiii tăi să vă mențineți în siguranță atunci când vă plimbați cu un ATV.

Urmați niște cursuri de pregătire pentru a conduce un ATV

Acest lucru este valabil mai ales pentru copii! Adulții pot să ia lecții sau să se alăture unui curs scurt, dar presupunem că adulții au capacitatea de a evita accidentele mai bine decât copiii datorită agilității și răspunsului lor rapid. Părinții ar trebui să-și înscrie copiii la lecții de conducere a ATV-urilor înainte de a le permite să încerce unul.

Purtați echipamentul de protecție adecvat atunci când conduceți un ATV

Fiecare participant la plimbarea cu ATV-ul trebuie să conștientizeze importanța  echipamentului adecvat. Singura modalitate de a vă menține cât mai în siguranță în timp ce vă deplasați cu ATV-ul este să purtați echipamentul corespunzător. Deși elemente precum ochelari de protecție, cizme, îmbrăcăminte, mănuși, genunchiere etc nu pot proteja complet, șansele de a obține răni fatale sunt mult mai mici. Adesea, un conducător poate reduce șansele de a obține leziuni care pot pune viața în pericol dacă poartă echipamentul de protecție pentru ATV adecvat.

Citeşte şi   Ghid complet pentru curățarea mașinii de la A la Z

ATV-urile nu sunt destinate transportului de pasageri

Dacă nu este construit special pentru a face acest lucru, transportul unui pasager este o mare greșeală! Motivul? Foarte simplu. Pentru a menține controlul asupra unui ATV, veți avea nevoie de capacitatea de a controla și de a schimba greutatea corectă. Astfel de exemple le veți primi când vă veți înscrie la cursurile de conducere a unui ATV – controlul greutatății corpului.

Nu conduceți ATV-ul niciodată pe drumurile asfaltate

Unele drumuri pavate nu sunt făcute pentru ATV-uri. Poate deveni destul de dificil, chiar și pentru un profesionist, să-și controleze ATV-ul în mod corespunzător pe un astfel de drum. Din cauză că există  mașini, autobuze, motociclete, scutere și biciclete pe drumurile asfaltate, coliziunea este foarte plauzibilă. Multe din numărul de decese care apar în rapoarte au loc pe drumurile asfaltate, deci, feriți-vă.

Copiii nu ar trebui să se plimbe cu ATV-urile adulților

S-ar putea să crezi că este convenabil ca copilul tău să îți conducă ATV-ul. S-ar putea să crezi că, copilul tău este destul de matur pentru acest lucru. Dar adevărul este că, copiii, în special cei mai mici nu ar trebui să conducă ATV-ul adulților. Un procent mare din accidentele legate de ATV-uri au implicat copiii și, dacă efectuezi o verificare rapidă, majoritatea acestor cazuri apar deoarece copiiilor le-a fost permis să circule pe ATV-ul adulților!

Nu vă urcați beți pe un ATV

Aceasta este una dintre regulile cele mai de bază în ceea ce privește siguranța rutieră și totuși, în fiecare an, vedem că oamenii mor în vehicule, deoarece facultățile lor mentale nu erau 100% din cauza băuturilor și drogurilor. Chiar și la un profesionist, alcoolul modifică creierul, iar percepția și judecata logică sunt afectate. Dacă prețuiti viața, nu consumați niciodată băuturi sau droguri atunci când intenționați să vă plimbați cu ATV-ul.