Implanturile dentare sunt dizpozitive metalice inserate chirurgical in cavitatea maxilarului. Procedura inlocuieste unul sau mai multi dinti lipsa. In mod normal, implanturile dentare au ca rol de sustinere a unei proteze dentare, cum ar fi o coroana, o punte, proteze detasabile, dar uneori pot actiona ca o ancora ortodontica pentru alinierea si indreptarea dintilor.

In primul rand, este nevoie de o procedura chirurgicala pentru a plasa implantul dentar in interiorul maxilarului. Baza pentru implanturile dentare moderne este un proces biologic numit osteointegrare, unde materiale, cum ar fi titanul, formeaza o legatura stransa cu osul. Osteointegrarea este un proces care dureaza destul de mult, vindecarea fiind diferita de la pacient la pacient. Uneori poate avea o durata de 3 pana la 6 luni. Multa lume se intreaba cat costa un implant dentar. Trebuie sa va spunem ca preturile variaza in functie de materialele folosite.

Dupa vindecare, se va atasa un abutament la implant. Abutamentul va sustine proteza dentara (coroana, punte, proteza detasabila).

Ce este implantologia dentara?

Implantologia dentara este un set de tehnici chirurgicale care vizeaza reabilitarea functionala a unui pacient afectat de pierderea totala sau partiala a dintilor, prin utilizarea de implanturi dentare.

In ultimii ani, datorita cerererii tot mai mari de implanturi dentare, implantologia a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa. Pe zi ce trece apar noi tehnici chirurgicale, se dezvolta noi materiale si noi metode de reabilitare, toate avand ca scop cresterea calitatii si succesului implanturilor dentare.

Din aceste motive, tehnicile si solutiile pot fi in mare masura diferite de la un practician la altul si de la o regiune sau tara la alta.

Ce trebuie sa faci ca sa primesti un implant dentar?

Citeşte şi   Tampon vs. absorbant – cum alegi cea mai bună variantă pentru tine?

Aproape orice persoana careia ii lipseste un dinte sau mai multi dinti, este un candidat pentru implanturile dentare. Inainte de a incepe procedurile va trebui sa iei legatura cu un paradontolog pentru a afla despre nevoile specifice.

Care este rata de succes a implanturilor dentare?

Cei de la Cris Smile ne explica ca aceasta variaza de la individ la individ, in functie de starea de sanatate si de obiceiurile pe care le are. Pentru un individ sanatos, cu o buna igiena orala, implanturile au un succes previzibil, cu rate de succes inregistrate de peste 90-95%.

Spre deosebire de dintii naturali, implanturile dentarea nu sunt susceptibile de boli dentare, cum ar fi degradarea. Cu toate acestea, starea de sanatate a gingiilor este vitala pentru mentinerea in stare buna a implantului. Ingrijirea constiincioasa la domiciliu de catre pacient, dar si curatarile si controalele profesioanale regulate sunt elemente esentiale pentru durabilitatea unui implant dentar. Fiecare pacient este diferit, iar succesul se bazeaza pe diagnostic si planificare, pe istoricul medical si pe o serie de alti factori.