Lemnul din componenta cladirilor trebuie sa fie intretinut pentru a rezista o perioada lunga de timp. Fie ca este vorba de lucrari de ignifugare sau de tratamentul lemnului, este important sa apelati intotdeauna la ajutorul specialistilor pentru a realiza aceste operatiuni.

Tratamentul lemnului poate fi realizat inainte de a folosi lemnul pentru o anumita constructie.

Ce este mai exact tratamentul lemnului?

Tratamentul lemnului este un procedeu prin care lemnul este tratat cu anumite substante speciale pentru a-l proteja impotriva daunatorilor sai specifici. Din aceasta categorie fac parte cariile si fungii.

Una dintre firmele care executa servicii de ignifugare si tratament lemn, este Servicii-Ignifugare. Echipa Servicii-Ignifugare este o echipa cu foarte multa experienta, care dispune de oameni instruiti, echipament de ultima ora si un portofoliu extrem de stufos in ceea ce priveste clienti multumiti.

Tratamentul lemnului este un mod foarte bun pentru combaterea cariilor de lemn. Cariile sunt niste mici insecte, care adora sa roada lemnul de rasinoase si foioase, dar si alte tipuri de lemn.

Cum va puteti da seama daca o bucata de lemn a fost infestata de carii?

Principalul semn ca lemnul a fost infestat de carii, sunt micile gauri pe care insectele le fac atunci cand incearca sa iasa la suprafata. Cariile creeaza adevarate transee in lemn, reusind sa macine lemnul pana la ultima aschie.

Acest tratament este extrem de eficient si impotriva fungilor (mucegaiului). Mucegaiul este extrem de periculos, acesta produce umezeala si duce la putrezirea lemnului in timp. Lemnul, odata putrezit, nu va mai putea fi recuperat. Cauzele aparitiei mucegaiului sunt de obicei umezeala si temperatura ambientala. Totodata mucegaiul este extrem de periculos pentru sanatatea omului. Mucegaiul necuratat poate provoca boli grave ale sistemului respirator, alergii, sau pot duce la dezechilibre ale sistemului imunitar.

Citeşte şi   De ce instalarea gazonului artificial este un lucru benefic pentru mediu?

In acelasi timp, acest tratament este si un pas important care se face inainte de operatiunea de ignifugare. Fara un tratament aplicat intr-un mod corect, ignifugarea nu va fi una de calitate.

Ignifugarea este operatiunea prin care unui material combustibil, in cazul acesta lemnul, ii este aplicata o serie de substante ignifuge, cu ajutorul carora ii este sporita rezistenta la foc.

Acest tratament nu va face materialul imun la foc, dar ii va incetini viteza de aprindere, de ardere si nu va lasa ca focarul sa se extinda in restul zonei afectate.

Substantele care se folosesc pentru a realiza aceste doua operatiuni sunt avizate de catre Ministerul Sanatatii, si nu prezinta niciun fel de pericol pentru sanatatea omului sau a animalelor.