Anul Nou a venit cu o mulțime de speranțe și idei despre ce am putea face diferit. Ne dorim cu toții să ne schimbăm viețile în mai bine, dar fiecare știe ce înseamnă pentru sine mai bine. Binele este subiectiv, exact ca onoarea, dreptatea, corectitudinea, iubirea sau visurile. Totuși, oamenii au în comun uneori lucruri simple cum ar fi rezoluțiile de anul nou.
Pentru anul nou ne dorim în esență lucruri, obiecte, servicii care să ne facă fericiți, să ne aducă bucurie. Rezoluțiile scrise de mână au cele mai mari șanse să ajungă la îndeplinire.De aceea, este bine să îți creezi un ritual prin care să te gândești exact ce îți dorești, ce îți va aduce împlinire și ce poți obține pe durata unui an. Câteva exemple de rezoluții pentru anul nou ar fi:
- Să câștigi mai mult – aici te poți focusa pe promovarea la actualul loc de muncă, schimbarea locului de muncă sau deschiderea unei afaceri proprii. Poți să desfășori activități suplimentare sau să faci investiții. Toate îți pot aduce sume suplimentare de bani cu puțin efort și o cantitate rezonabilă de ambiție.
- Să devii mai organizat – nu toți suntem ași ai organizării, curățeniei și eficienței. Un spațiu organizat, curat, o agendă întocmită cum trebuie te poate ajuta să fii mai eficientă în fiecare zi.
- Să ai mai multă grijă de tine – aici pot intra ritualuri zilnice sau săptămânale de relaxare cum ar fi o baie cu spumă, un pahar de vin sau muzica preferată, mersul la un salon de masaj sau de cosmetică. Poți să ai mai multă grijă de tine începând cu somnul tău. Pentru un somn odihnitor ai nevoie de liniște, întuneric, cele mai confortabile pijamale ieftine pentru femei și o saltea pe placul corpului tău.
- Să faci mai mult sport – aici ar trebui cu toții să umblăm, adică ar trebui să facem mai mult sport. Ne plângem mereu că nu mai suntem în formă, dar nici nu facem nimic pentru a schimba acest lucru. Primul pas pentru a face mai mult sport este să îți cumperi hainele potrivite, poți începe cu treninguri dama bumbac pe care să îi porți cu plăcere.
- Să mănânci mai sănătos – poți începe simplu prin a analiza mai mult ceea ce mănânci. Poate acel baton cu ciocolată nu pare o tragedie azi, dar unul în fiecare zi începe să își facă simțite efectele. Ar fi o idee bună să renunți la zahăr și să îl înlocuiești cu îndulcitori din trestie de zahăr sau ștevie.
Rezoluțiile nu se îndeplinesc dacă nu depunem efort pentru a le ajuta să ajungă o realitate palpabilă. Tu ce îți dorești anul acesta?