Nu este o mare surpriză că beneficiile pentru sănătate ale semințelor sunt foarte importante, deoarece semințele reprezintă o parte a unei plante care conține toate ingredientele necesare pentru a aduce viață nouă. Află de ce semințele sunt esențiale pentru dieta ta, de ce sunt bune pentru pierderea în greutate și de ce au fost folosite de secole pentru a trata boli specifice.

Unele dintre cele mai comune semințe care sunt apreciate pentru beneficiile lor pentru sănătate sunt semințele de chia, semințele de in, semințele de cânepă, bine-cunoscutele semințe dovleac, semințele de susan și semințele de floarea-soarelui.

Beneficiile de sănătate ale semințelor includ furnizarea de nutrienți de care ai nevoie pentru o dietă sănătoasă și pentru a ajuta la scăderea în greutate, precum și tratamentul pentru anumite boli. Acestea conțin mulți dintre acizii grași esențiali pe care corpul  nu îi poate produce cum ar fi omega 3 și 6, ele sunt o sursă importantă de vitamine și conțin proteine. Beneficiile pentru sănătate ale semințelor includ combaterea radicalilor liberi care sunt legați de cancer și alte boli, pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute și la reducerea formelor de colesterol rău, plus multe altele.

Deci, care sunt beneficiile specifice pentru sănătate ale semințelor?

Semințele de Chia – au proprietăți hidratante și ajută la scăderea în greutate sănătoasă.

Aceste semințe sunt hidrofile, ceea ce înseamnă că semințele consumă apă, astfel încât acestea  acționeză ca o metodă de hidratare a corpului pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce le face grozave pentru atleți. Faptul ca absorb apa le determină, de asemenea, să aiba impact asupra proceselor digestive, inclusiv încetinirea vitezei cu care organismul transformă carbohidrații în zahăr simplu și vitezele cu care sunt absorbite caloriile. Asta înseamnă că pot contribui la o pierdere în greutate sănătoasă. Ele pot fi, de asemenea, de ajutor pentru diabetici datorită ratei mai lente cu care carbohidrații sunt convertiți în zahăr. În plus, acestea sunt pline de substanțe nutritive, inclusiv acizi grași Omega-3 și 6.

Citeşte şi   Ce trebuie sa stii despre implanturile dentare

Semințele de in – bune pentru sănătatea digestivă și tratarea constipației

Inul este adesea considerat cel mai bun, deoarece eliberează mai ușor substanțele nutritive din interior. Toate beneficiile sunt prea numeroase pentru a fi menționate aici. Cea mai importantă este sănătatea digestivă  a colonului, consumul de semințe de in, fiind o modalitate bună de a face față constipării.

Semințele de cânepă – bune pentru prevenirea mușchilor rigizi

Se spune că o lingură de semințe de cânepă pe zi oferă toți acizii grași esențiali de care ai nevoie, inclusiv Omega-3 și 6. Cânepa este, de asemenea, bună pentru persoanele care fac efort fizic pentru că ajută la eliminarea acidului lactic care se acumulează în mușchi provocând rigiditate. Semințele de cânepă contribuie la funcția creierului, astfel încât pot ajuta la prevenirea depresiei și a iritabilității. Sunt cunoscute pentru că  reduc inflamația și sunt bune pentru sănătatea părului și hidratarea pielii.

Semințele de dovleac – bune pentru probleme de prostată masculină

Semințele de dovleac au o concentrație mare de zinc și, prin urmare, sunt considerate a fi valoroase în tratamentul și prevenirea problemelor de prostată masculină. Ele ajută la prevenirea deteriorării prostatei de la hormonii masculini. Acestea pot fi, de asemenea, utilizate pentru a trata problemele de rinichi și pentru a elimina paraziții, cum ar fi viermii din intestine. Se crede că acestea sunt valoroase pentru prevenirea depresiei, deși nu sunt suficient de puternice pentru a trata depresia gravă.

Ca și în cazul majorității alimentelor, dacă dorești să obții beneficii complete de sănătate ale semințelor, trebuie să le mănânci crude – semințele crude de dovleac sunt cele mai benefice, astfel încât le poți presăra pe salate înainte de servire. Semințele de dovleac prăjite sunt populare, dar nu la fel de sănătoase, deoarece prăjirea distruge acizii grași.

Citeşte şi   3 factori de risc pentru durerile de umăr și posibile metode de tratament

Semințele de susan – ajută la reducerea hipertensiunii arteriale

Ca și semințele de floarea soarelui, semințele de susan sunt bogate în vitamina E, ele conțin, de asemenea, sesamină și sesamolin, ambele fiind considerate a ajuta la combaterea și prevenirea tensiunii arteriale ridicate și la depistarea leziunilor hepatice. Uleiul este considerat a fi benefic ca produs de piele pentru a preveni formarea ridurilor. Semințele pot fi consumate crude așa cum sunt.

Semințele de floarea-soarelui – combaterea radicalilor liberi și promovarea sănătății inimii

Diferite soiuri de semințe de floarea-soarelui sunt cultivate pentru ulei și pentru semințe, ambele tipuri fiind originare din America de Nord și de Sud. Semințele de floarea-soarelui sunt o sursă bună de vitamina E, care este un antioxidant și una dintre vitaminele necesare pentru combaterea radicalilor liberi. Radicalii liberi au fost legați de producerea de cancer. Vitamina E are, de asemenea, proprietăți antiinflamatoare, ceea ce înseamnă că poate ajuta la reducerea inflamației asociate, de exemplu, astmului și artritei reumatoide și ajută la reducerea frecvenței bufeurilor în timpul menopauzei. Semințele de floarea soarelui conțin, de asemenea, fitosteroli, care sunt substanțe găsite în plante care se crede că reduc nivelurile de colesterol din sânge și îmbunătățesc sistemul imunitar.