Există numeroase momente când dorești să dăruiești cele mai frumoase buchete de flori persoanelor dragi din viaţa ta. Fie că este 8 Martie, ziua iubitei sau a soţiei tale, fie că urmează să participi la o nuntă sau la un botez, toate acestea sunt momente la care ai dori să participi cu buchete de flori. Deși pare simplu să alegi cele mai potrivite buchete de flori pentru toate aceste ocazii, există câteva criterii de care trebuie să ţii cont.

Ce emoţie vrei să transmiţi?

Pe lângă culoarea fiecărei flori, fiecare floare în sine transmite o semnificaţie, iar cei mai pricepuţi florari sau cunoscători în ale florilor știu semnificaţia acestora. De aceea, atunci când dorești să transmiţi o emoţie anume prin acele buchete de flori pe care le oferi, caută să afli ce semnifică florile ce intră în alcătuirea buchetului. Dacă semnificaţia este conform cu emoţia pe care vrei să o transmiţi, atunci poţi alege respectivul buchet. Dacă nu, acceptă părerea unui specialist și alege alte flori pentru buchet.

Clasic sau îndrăzneţ?

În funcţie de evenimentul în sine și de persoana căreia dorești să îi dăruiești buchete de flori, poţi alege un buchet clasic, elegant, aranjat frumos, sau poţi să fii mai îndrăzneţ și să alegi buchete de flori cu diferite „artificii” precum ferigă, conuri de brad, bambus sau diverse ramuri de arbori. Este important să cunoști bine persoana căreia îi dăruiești buchete de flori, pentru că nu toată lumea „gustă” astfel de buchete de flori îndrăzneţe.

Există o floare preferată?

Majoritatea oamenilor au cel puţin o floare preferată. Dacă cunoști gusturile în această direcţie a persoanelor cărora urmează să le dăruiești buchete de flori cu ocazia diverselor evenimente, atunci ai putea folosi acest amănunt în alegerea acelor buchete de flori. Cu siguranţă ar fi mai ușor de ales un astfel de buchet, iar persoana care va primi buchetul respectiv va fi încântat că „ai nimerit” chiar florile preferate.

Poţi ţine cont de aceste idei atunci când alegi buchete de flori pentru persoanele dragi sau poţi doar să îţi urmezi intuiţia în respecitva alegere.