Enroush este primul brand din România care a lansat inițiativa ”Menstruații la job” cu scopul de a elimina stigmatizarea femeilor în perioada menstruală și de a facilita accesul la produsele menstruale. Această inițiativă este similară cu cea lansată în Scoția în 2020, când produsele menstruale au devenit gratuite și accesibile tuturor femeilor. Noua Zeelandă, Franța, Kenia, dar și alte țări din Australia și SUA au urmat exemplul Scoției și au început să ofere absorbante și tampoane gratuite în școli, iar în Marea Britanie a fost eliminată taxa de TVA pentru astfel de produse.

 

Enroush a lansat această inițiativă pentru a elimina fenomenul de ”sărăcie menstruală”, care afectează 1 din 10 femei din România. În unele cazuri, fetele și femeile nu știu ce înseamnă o igienă corectă în perioada menstruală, nu știu cum să prevină durerile menstruale și să aleagă absorbantele și tampoanele potrivite (sau nu au acces la astfel de produse).

Absorbantele organice Enroush sunt realizate din bumbac 100% organic, certificat GOTS, și fibre naturale, biodegradabile, non-toxice și eco-friendly. Utilizarea unui gel intim poate preveni infecțiile și problemele din zona intimă.

 

Inițiativa ”Menstruații la job” pune accentul și pe produsele menstruale de calitate, din ingrediente 100% naturale, cum sunt cele produse de Enroush. Această inițiativă este benefică pentru femeile care nu au acces la produse menstruale și care, prin această inițiativă, ar putea fi mai liniștite la gândul că oricând s-ar întâmpla să le vină menstruația, la baie vor găsi mereu produsele necesare pentru a trece cu bine peste această perioadă. În plus, această inițiativă poate contribui la diminuarea fenomenului de sărăcie menstruală din România.

Citeşte şi   Iata cum isi pot adapta companiile procesele pentru a face fata la vremurile curente

 

Menstruația este încă un subiect tabu pentru multe persoane, iar femeile au fost stigmatizate de-a lungul timpului din cauza acesteia. Însă implementarea inițiativei ”Menstruații la job” poate aduce multe beneficii pe termen lung companiilor: rata absenteismului scade, productivitatea este menținută, iar egalitatea de gen este promovată. Atmosfera va fi una mult mai relaxată, iar workflow-ul nu va mai fi afectat de lipsa de concentrare a angajatelor. Această productivitate a muncii va fi susținută și de un nivel ridicat al satisfacției. Evitarea unor astfel de stări, alături de stresul de la locul de muncă și de suprasolicitarea, previn angajatele să ajungă în pragul unui sindrom de burnout.

 

Enroush este singurul brand din România care și-a propus această misiune îndrăzneață de a aduce produsele menstruale în cadrul băilor companiilor (și nu numai) în mod gratuit și de a contribui astfel la eliminarea fenomenului de sărăcie menstruală.

Recomandăm tuturor companiilor care vor să se alăture acestei inițiative să ia legătura cu brandul Enroush.