Dacă eșt interesat să economisești bani la factura de încălzire și dorești să faci puțin bine pentru mediul înconjurător prin reducerea amprentei de carbon și reducerea consumului de combustibili fosili, atunci vei dori să știi mai multe despre cazanele pe peleți din lemn.

Iată ce trebuie să știi.

  • Pot înlocui cazanele cu combustibil fosil

Aceste cazane peleți din lemn pot înlocui cazanele cu combustibil lichid și GPL pentru persoanele aflate în afara rețelei în zonele rurale. În plus, dacă utilizezi un sistem de încălzire centrală pe gaz, atunci poți economisi bani prin montarea unui cazan pe peleți din lemn.

  • Control complet automat

Cazanele moderne pe peleți sunt complet automate și extrem de ușor de utilizat. Vei avea același control și flexibilitate a unui cazan combinat tradițional, dar boilerul tău nou va fi mult mai economic pentru a funcționa.

  • Aprindere automată și curățare

Multe modele de boilere pe peleți din lemn au un sistem automat de aprindere și autocurățare, ceea ce înseamnă că nu trebuie îți faci griji cu privire la păstrarea căldurii.

  • Mai puțin combustibil decât buștenii sau așchiile de lemn

Peleții din lemn sunt mult mai mici decât buștenii sau așchiile de lemn și sunt ușor de depozitat. În plus, pe măsură ce acești peleți sunt fabricați, calitatea poate fi menținută și garantată, astfel încât să poți obține întotdeauna cei mai buni peleți premium pentru a-ți furniza căldură și apă caldă.

  • Instalații interne

Poți utiliza aceste cazane pentru încălzire domestică și comercială, deci indiferent că ai nevoie de a economisi bani sau dorești să contribui la sănătatea mediului înconjurător, există un cazan pentru peleți pentru tine.

  • Foarte eficient
Citeşte şi   Cum să-ți transformi casa într-un spațiu modern și elegant fără să cheltuiești o avere

Cu multe cazane pe peleți care asigură o eficiență de peste 90%, vei obține mult mai multă căldură din peleți decât din ​​alte surse de încălzire, cum ar fi gazul sau uleiul.

  • Izolații comerciale

Pe lângă cazurile potrivite pentru instalațiile casnice, cazanele pe peleți din lemn pot fi folosite de cei care generează multă căldură și apă caldă. Hoteluri, cluburi sportive, centre de petrecere a timpului liber, case, săli de sport, spitale, pub-uri și multe alte tipuri de afaceri pot beneficia de costuri energetice mai mici prin utilizarea unuia dintre aceste cazane.

  • Costuri scăzute de funcționare

Peleții din lemn sunt probabil mai ieftini decât combustibilul tău actual. Contractele pe termen lung sunt disponibile de la unii furnizori de peleți, astfel încât vei putea calcula cu exactitate costurile tale de încălzire cu câțiva ani în avans.

  • Viață lungă

Datorită calității fantastice a construcției și a atenției acordate detaliilor, boilerul nou va dura mulți ani. Urmând programul de curățare și service al producătorului, vei putea să te bazezi pe boilerul tău pentru a-ți furniza apa caldă de care ai nevoie pentru familia ta sau pentru clienții tăi.