În utima vreme, femeile pun mai mare accent pe viața profesională decât pe cea familială, lucru total opus deceniilor trecute. Damele din ziua de astăzi sunt preocupate cu avansarea la locul de muncă, cu dezvoltarea personală, fapt pentru care nașterea unui copil nu mai reprezintă o prioritate, ci chiar este considerată o piedică în atingerea idealurilor.

Astfel, femeile de acum pun pe primul plan cariera, motiv pentru care cele mai multe dintre acestea formează familii, abia dupa vârsta de 30-35 de ani. Majoritatea dintre tinere afirmă că nu se simt pregătite, pentru a da naștere unor prunci, fapt pentru care preferă să înainteze în vârstă, pentru a-și asuma pe deplin această responsabilitate.

Iată care sunt semnele care îți arată că nu ești pregătită să devii mamă:

  •       Principalul tău obiectiv este avansarea profesională

Cariera reprezintă o parte foarte importantă din viața fiecăruia om, însă, de fiecare dată, trebuie să existe un echilibru între planul profesional și cel personal. Cu toate acestea, multe femei se axează pe atingerea succesului în carieră, lăsând pe locul doi întemeierea unor familii și dorința de a deveni mame. Astfel, dacă în momentul de față tot ceea ce-ți dorești este să câștigi mai mulți bani și să reușești să ocupi o poziție importantă în firmă, atunci înseamnă că nu ești pregătită să ai un copil.

  •       Nu ești informată

Înainte de a deveni mamă, trebuie să cunoști tot ceea ce presupune acest statut și întregul proces de naștere a unui copil.Este recomandat să te informezi asupra tuturor riscurilor cu care te poți confrunta pe parcursul celor 9 luni, pentru a ști cum să reacționezi și cui să-i ceri ajutorul în cazul în care ai nevoie.

  •       Te cerți des cu partenerul
Citeşte şi   Tresăritul în somn la copii: cum poți ajuta micuțul să doarmă liniștit

Nu există relație perfectă, însă, dacă problemele dintre tine și partenerul tău sunt frecvente și destul de serioase, atunci mai bine amâni statutul de mamă. Dacă te gândești că nașterea unui copil ar putea face mai puternică legătura dintre voi doi, atunci trebuie să știi că un bebeluș nu are capacitatea de a rezolva instabilitatea familiei. Cel mai bine este să discutați deschis despre ceea ce vă deranjează, iar după ce reușiți să ajungeți la un numitor comun, puteți planifica nașterea unui fiu sau a unei fiice.

  •       Ești cheltuitoare

În fiecare lună, în ziua în care iei salariul, pleci de la serviciu direct la cumpărături? Nu reziști tentației de a-ți cumpăra tot ceea ce-ți dorești, probabil, motiv pentru care nu ești pregătită să devii mamă. Statutul de mamă presupune să fii generoasă, să renunți la tine în favoarea copilului, pentru a-i oferi celui mic tot ceea ce are nevoie. Prin urmare, dacă încă îți cheltuiești toți banii pe haine și pe machiaje, atunci poate nu este cea mai bună idee să ai un copil acum, deoarece acest lucru ar însemna nu numai sacrificiul de sine (pe care poate nu ești dispusă să îl faci), dar și multe cheltuieli.

Dacă te regăsești în cele enumerate mai sus, atunci este indicat să mai aștepți câțiva ani sau să faci unele schimbări în viața personală pentru a putea avea familia mult visată.