Casa este locul în care îți petreci marea majoritate a timpului. Ce faci atunci când nu îți place sau nu mai ești mulțumit/ă de ceea ce ai în jur? Atunci când nimic nu se potrivește cu starea ta, cel mai potrivit este să te conformezi și faci o schimbare pentru tine.

Este de înțeles că locul în care îți petreci cel mai mult timp te influențează. Astfel, e recomandat să îți creezi un spațiu în care să te simți bine. O încăpere în care să îți desfășori activitatea cu drag. Tocmai de aceea, este indicat să cauți cât mai multe idei inspiraționale de design interior. Documentează-te și descoperă ce este potrivit pentru tine!

Adesea, se întâmplă să ai dorința de a face modificări în locuința ta. De la culoarea pereților până la obiectele de decor, e important ca totul să fie armonios. E esențial ca totul să fie corespunzător stării tale. Dar ce faci atunci când nu ai idei sau pur și simplu nu știi ce îți dorești de fapt?

Iată câteva sfaturi oferite de către (putem pune: de la Natalia Berezovskaia, fondatoarea conceptului/blogului The Famous Design?) The Famous Design:

Creează un moodboard – e o modalitate adecvată pentru cei ce nu își pot pune ordine între idei. Atunci când te temi că piesele pe care le alegi nu reprezintă o combinație bună, poți creea un colaj. Așează acolo poze cu fiecare element care ți-a atras atenția. Dacă panoul este armonios, la fel va arăta și încăperea cu noul design.

Inspiră-te din mai multe stiluri – astfel, poți să descoperi ce îți place și ce se pliază cel mai bine gusturilor tale. De la culori neutre sau pastelate, până la cele mai vii tonuri din paletă, cu siguranță vei găsi ceva care să se ridice așteptărilor tale. Dacă ești fan al obiectelor retro, vintage sau antichizate poți să studiezi sfera stilului shabby chic. E un design cu o voce puternică, care îți permite să te joci cu diverse culori și imprimeuri.

Citeşte şi   DUPLEX amenajat LA CHEIE: Cum arată locuințele moderne din inima Bucureștiului

Experimentează diferite combinații – este posibil ca primele piese alese să nu fie tocmai cele potrivite. Însă, ai șansa de a încerca mai mult. Pentru a-ți da seama ce amestec de elemente se potrivește stării tale, este fundamental să privești din mai multe unghiuri. Cu ajutorul unui amalgam de nuanțe și tematici, poți contura un stil propriu.

Lasă-ți ideile să prindă viață! Înconjoară-te de lucruri care să îți inspire liniște și fericire. Îndrăznește să te simți acasă în propria locuință.