În țara noastră ciorbele și supele sunt feluri de mâncare la care se pricepe fiecare gospodină și sunt foarte apreciate de majoritatea oamenilor. Pe lângă gust, acestea ajută la asigurarea aportului de vitamine și minerale necesar și la o funcționare corespunzătoare a aparatului digestiv. În plus și senzația de sațietate vine mai rapid, fără un aport ridicat de calorii. 

Pentru inspirație, în continuare vă propunem 3 idei pentru a prepara ciorbe și supe ce se încadrează perfect în cadrul unei stil de viață sănătos.

 

Ciorbă de legume – vitamine asigurate

Pentru acest preparat avem libertatea de a alege ce mix de lege dorim, în funcție de preferințele pe care le avem. Totuși, ca și bază, este recomandat să nu lipsească ceapa, morcovii și țelina. Cu acestea 3 se începe gătitul, clasându-se în puțin ulei si apă la început, înainte de adăugarea celorlalte ingrediente.

Astfel, ne asigurăm că avem o oala ciorba potrivită nevoilor noastre ca și capacitate și calități funcționale, tăiem legumele cubulețe și le punem la fiert pe rând, la foc mediu. Conopida și cartofii se pun primele, fasolea verde cam la jumătatea timpului, iar roșiile spre final. Se adaugă sare, după gust, iar pe deasupra se presară verdețuri din belșug. 

 

Dovlecelul – vedeta vegetală a supei cremă

Pentru un prânz sățios sau chiar o cină ușoară, supa crema este o alegere ideală. Este un preparat relativ simplu de făcut și este versatil, putând fi atât pe placul adulților, cât și al copiilor. Astfel, putem economisii timp, dar și bani, ingredientele necesare fiind puține și deloc costisitoare.

Ca și mod de gătire, se începe cu ceapa, usturoiul și puțin ulei de măsline, după care se adaugă cartofii și dovleceii și se așteaptă fierberea acestora în apă alături de condimentele pe care le preferăm, timp de 20-30 de minute. După aceea, ce pasează întreaga compoziție cu ajutorul unui robot de bucătărie și se servește alături de crutoane delicioase de pâine prăjită integrală. 

 

Citeşte şi   Ventilarea case: cum să eviți problemele legate de umiditate și condens

Lintea – super-alimentul nutrițional

Dacă vorbim despre a mânca sănătos, atunci supa de linte ar trebui să ocupe loc de cinste în rutina noastră alimentară săptămânală. Lintea este un produs minune, sărac în grăsimi și bogat în fier, magneziu și fibre, deci ideală pentru nevoile organismului nostru. 

Supa de linte se prepară asemănător cu cea de legume, cu diferența că în locul cartofilor se pune linte. Pentru un plus de aromă, la final de adaugă foi de dafin, pe lângă sare și piper. 

După cum ați observat, toate cele 3 rețete sunt doar pe bază de legume și verdețuri, deci sunt ideale pentru o dietă echilibrată. Sperăm că le veți încerca și că vă veți bucura astfel de beneficiile ingredientelor naturale și sănătoase pe care acestea le conțin.