Fie că esti un bucătar experimentat care caută rețete noi pe care să le încerce, fie că abia inveti să gatesti și te simțiți puțin intimidat, avem pentru tine niste idei cu care nu vei da gres. Iti prezentam mai departe 3 idei delicioase, variatii ale retetelor mai clasice pe care le stii deja, care iti promitem ca nu vor ramane nemancate. 

 

Rulouri de pizza 

Daca esti mai experimentat si stii cum se face pizza de casa sau nu neaparat, trebuie sa incerci si aceste rulouri de pizza. O idee mai rapida, perfecta pentru aperitiv sau chiar ca si fel principal daca le servesti alaturi de o portie de cartofi la cuptor si o salata. Pentru aceste rulouri poti sa folosesti aluat inghetat care poate ti-a ramas de la ultima pizza de casa sau cumparat din supermarket. 

 

Ingrediente pentru 32 de rulouri:

  • brânză pentru pizza sau brânză mozzarella parțial degresată, mărunțită
  • 500 g de carnati afumati 
  • 2 pachete de pepperoni feliat
  • 1 ardei verde mediu, tocat mărunt
  • 1 ardei roșu mediu, tocat mărunt
  • 1 ceapă medie, tăiată mărunt
  • 2 borcane de sos pentru pizza
  • aluat pentru pizza sau foietaj
  • Ulei pentru prăjit

 

Într-un castron mare, combina brânza, cârnații, pepperoni, ardeii și ceapa. Se amestecă cu sosul de pizza până se combină. Taie aluatul de pizza sau foietajul in marimi egame pentru a pune aproximativ 32g de umplutură in fiecare. Îndoaie colțul de jos peste umplutură si indoaie laturile spre centru peste umplutură. Se umezește colțul rămas cu apă și se rulează strâns pentru a se închide. Prajeste apoi rulourile de pizza până când devin aurii, cateva minute pe fiecare parte. Scoate-le pe prosoape de hârtie si serveste-le cu mai mult sos de pizza. 

 

Citeşte şi   Albirea profesională a dinților

Salata de cartofi si legume coapte

Dacă iubesti salatele pe baza de cartofi, ti-am pregatit o idee perfecta pentru tine. 

Această salată de cartofi cu legume coapte este ușoară și răcoroasă, amestecată cu o vinegretă cu mărar, cu ceapă verde și roșii proaspete pentru un plus de aromă. Este o alternativă proaspătă la tradiționala salată orientală.

 

Ingrediente 

  • 1 kg de cartofi roșii mici, tăiați în bucăți egale
  • Cateva linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper
  • porumb dulce proaspăt cu miez întreg (de la aproximativ 2 știuleți de porumb)
  • fasole verde proaspătă, cu capetele tăiate și tăiate în bucăți de 5 cm
  • 2 linguri de oțet de vin alb
  • Frunze de mărar proaspăt tocate
  • Ceapă verde tăiată felii
  • Roșii cherry sau de struguri tăiate în jumătate

 

Incălzește cuptorul la 200°C. Într-un castron mediu, adauga cartofii, 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper, amestecând pentru a se combina. Aseaza în una dintre tigăi cartofii cu partea tăiată în jos si lasa-i la copt 20 de minute. Între timp, în același bol, adauga 1 lingură de ulei de măsline, porumbul și fasolea verde dupa care se baga la cuptor pentru 15 minute. 

Într-un castron mic, cu ajutorul unui tel mixeaza uleiul de măsline, oțetul de vin alb, sarea și piperul. Se adauga si mărarul tocat. Adauga acest dressing peste legume, impreuna cu ceapa verde și roșiile cherry; amesteca si serveste salata mediat, sau pastreaz-o la frigider până la servire.

 

Pasta a la Puttanesca 

Pastele Puttanesca sunt un fel de mâncare clasic de paste italiene care este gata în mai puțin de 40 de minute! Se prepară cu pastă de tomate din conservă și roșii zdrobite, anșoa din conservă, măsline la borcan și capere. Atât de simplu și atât de bun.

 

Citeşte şi   Cele mai eficiente tipuri de creme pentru față pentru a-ți menține tenul tânăr și strălucitor

Cum se fac? 

Adu la fierbere o oală mare cu apă sărată (1 lingură de sare pentru fiecare 2 litri de apă). În timp ce apa se încălzește, începeți să prepari sosul. Încălziți uleiul de măsline la foc mediu într-o tigaie mare și adâncă. Când uleiul este fierbinte, gateste ceapa până când devine moale și translucidă si adayga anșoa tocată împreună cu o parte din uleiul din conservă. Adauga si usturoiul tocat mărunt și mai gateste încă un minut, dupa care adauga si sos de rosii. Cand pastele sunt gatite, adauga-le in sos amestecand pentru 1 minut si serveste-le imediat!